- La Amadou (35) få bli i Norge!

To støttegrupper på Facebook ber norske myndigheter revurdere utsendingen av albinoen Amadou som frykter for sitt liv.

SKULLE DRATT ONSDAG: Amadou Diallo (35) har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge. Hans frist for å forlate landet var onsdag denne uka, men på grunn av hans bleke hud, frykter han å bli drept om han drar tilbake til hjemlandet Guinea. FOTO: ERLING HÆGELAND
SKULLE DRATT ONSDAG: Amadou Diallo (35) har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge. Hans frist for å forlate landet var onsdag denne uka, men på grunn av hans bleke hud, frykter han å bli drept om han drar tilbake til hjemlandet Guinea. FOTO: ERLING HÆGELAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): To støttegrupper er laget på nettstedet Facebook for å la den afrikanske albinoen Amadou Diallo få bli i Norge.

I forrige uke fortalte Dagbladet om Amadou Diallo (35) fra Guinea i Vest-Afrika som nylig har fått avslag på sin asylsøknad til Norge. Fristen for å forlate landet var onsdag i forrige uke.

Ettersom han er albino, frykter Diallo å bli lemlestet og drept om han drar tilbake til Guinea.

Får støtte På en av støttegruppene hadde over 450 mennesker vist sin støtte til Diallo mandag ettermiddag.

«Det er ikke første gang regjeringen har vist dårlig dømmekraft i saker som omhandler innvandrere og asylsøkere,» skriver grunnleggeren av Facebook-gruppen La Amadou Diallo bli i Norge.

Drap på albinoer har vært et stort problem i flere land i Afrika. Det siste halvannet året er 71 albinoer blitt drept i Tanzania og Burundi, melder den internasjonale albinoforeningen Under the same sun.

Diallo får også støtte fra Under the same sun, og foreningens leder Peter Ash fra Canada.

- Jeg har undersøkt Amadous situasjon og mener han har all grunn til å frykte at noen vil drepe ham dersom han blir sendt tilbake til hjemlandet. Hans liv vil i så tilfelle være i fare, og det burde ikke norske myndigheter kunne vedkjenne seg, sier Peter Ash til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer