Lå åtte timer reimet til senga - så døde Ivar (64)

Helsetilsynet gransket aldri om den hjertesyke mannen ble gitt forsvarlig behandling på Åsgård i Tromsø.

SAVNER BROREN: Gunn-Karin Lorentsen (54) beskriver sin døde bror, Ivar Kjell Granberg (64), som en familiekjær mann. Han var svært opptatt av sine onkelunger, søsken og tanter. Foto: Vidar Dons Lindrupsen/Nordlys
SAVNER BROREN: Gunn-Karin Lorentsen (54) beskriver sin døde bror, Ivar Kjell Granberg (64), som en familiekjær mann. Han var svært opptatt av sine onkelunger, søsken og tanter. Foto: Vidar Dons Lindrupsen/Nordlys Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BALLANGEN (Dagbladet/Nordlys): Mellom klokka fire og fem om natta 4. juli 2011 gikk alarmen på psykiatrisk avdeling på Åsgård i Tromsø.

Etter åtte timer på rygg i beltesenga, reimet på hender og føtter, sluttet Ivar Kjell Granberg (64) å puste. Ambulansetjenesten ble tilkalt og gjenoppliving ble forsøkt, men livet sto ikke til å redde.

- Ivar slet med psykiske problemer gjennom hele livet, og fra tid til annen trengte han behandling. I gode perioder var han en kjempesnill mann med stor omsorg for onkelunger, søsken og tanter. Han ringte meg to, tre ganger hver eneste uke, sier halvsøsteren Gunn-Karin Lorentsen (54) som vokste opp sammen med Ivar i barndomshjemmet i Evenes.

Politiet varslet Søsteren bor i dag i Ballangen kommune. Broren bodde en drøy time unna med bil, i Bogen i Ofoten.

- Han besøkte oss i mai 2011, to måneder før han døde på Åsgård. Da var han i kjempeform og sa at han var svært fornøyd med livet, sier Gunn-Karin Lorentsen.

Det var hun som varslet psykiatrien om at broren var i en dårlig periode og trengte hjelp, noe som førte til at han ble lagt inn på Åsgård i Tromsø. Der var han et par ukers tid før han døde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer