La båten ligge. Sterk kuling og store nedbørsmengder i Sør-Norge

Sørlandet verst rammet. Sjekk været der du bor: Drammen, Oslo, Bergen, Trondheim, Stavanger, Kristiansand, Fredrikstad, Tromsø, Sandnes, Tønsberg, Sarpsborg, Ålesund, Pairs, London, og absolutt alle stedsnavn som står på et kart i Norge!

UVÆR: Bølgene slår mot land i Paradisbukta i Søgne
Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX
UVÆR: Bølgene slår mot land i Paradisbukta i Søgne Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er meldt sterk kuling på kysten av Sør-Norge fra Jæren til Oslofjorden, og meteorolog i Storm Weather Center, Frode Håvik Korneliussen, anbefaler småbåtturister å være forsiktig.

- Det er meldt 15 m/s i vindstyrke, noe som utgjør sterk kuling. Dette er generelt kraftig vind for småbåter. Jeg tror nok det er best å ligge til kais det neste døgnet, eller i hvert fall ikke ut ta seg ut i åpent farvann, sier Frode Håvik Korneliussen til Dagbladet, og anbefaler ivrige båtturister å holde seg innaskjærs.

- Godt gammelt drittvær
Meteorologen forteller at været som oppleves i sørlige deler av Norge slettes ikke er uvanlig, på høsten.

- Hadde dette vært på høsten hadde det slettes ikke vært uvanlig med så sterk vind og store nedbørsmengder, det er ikke ofte man ser slikt vær på sommeren, sier Håvik Korneliussen og melder om opptil 60mm nedbør i Agderfylkene og Rogaland.

Det er ventet store regnbørsmengder på Sørlandet i dag, som meteorologen sier det: godt gammelt drittvær.

Kan bli fint neste helg -  i sør.
- Det kommer til å bedre seg litt i forhold til hvordan det er nå, men det er nokså ustabilt skiftende vær. Det er mye lavtrykk som passeres, så man må regne med nedbør og vind i uka som kommer, men ikke så mye som nå, sier Håvik Korneliussen om været neste uke.

Håvik Korneliussen forteller at det mellom lavtrykkene kan komme litt finvær i perioder, men bare en dag eller to før regnet er over oss igjen. Neste helg kan det derimot se bra ut for Østlandet og Sørlandet, men dårlig for de som nyter godværet i nord.

- Nå er det dessverre slik at vi sjeldent kan nyte godvær i hele Norge, enten så er det fint i nord og stygt i sør, eller omvendt. Neste helg så håper vi på et høytrykk fra Europa skal komme mot oss. Da kan det bli fint vær i sør, men det betyr også at lavtrykket som vi opplever beveger seg nordover.