- La båten stå etter festen

Hittil i år har 42 mennesker mistet livet i forbindelse med bruk av fritidsbåt, mens det i løpet av hele 1997 omkom 35 personer i slike ulykker. - La båten stå etter festen, oppfordrer Redningsselskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tallene er urovekkende. Jeg frykter at de vil fortsette å stige hvis vi nå ikke tar årsaksforholdene på alvor, sier generalsekretær Steinar Forberg i Redningsselskapet.

Han mener at flere av båtulykkene som har funnet sted de siste ukene har mange likhetstrekk.

- Ulykkene har skjedd fra åpne småbåter på mellom 12 og 15 fot. De har funnet sted nattetid, de har rammet folk i feststemning, og det har ikke vært brukt flyteplagg. Høy fart har også vært en medvirkende faktor ved flere av ulykkene, sier Forberg.

Han anmoder publikum på det sterkeste om ikke å bruke åpen småbåt som transportmiddel hjem fra fest hvis man er påvirket av alkohol.

Forberg mener det er tydelig at påbudet om å ha med flyteplagg til alle om bord i fritidsbåten ikke blir respektert i sterk nok grad.

- Det er ingen tvil om at årets ulykkestall ville sett annerledes ut hvis det for eksempel var blitt brukt redningsvest. Å bruke flyteplagg i åpen båt bør være en like stor selvfølge som sikkerhetssele i bil, mener generalsekretæren i Redningsselskapet.