- La bilen stå!

Politiet oppfordrer folk på Østlandet om å la bilen stå dersom man ikke har skiftet til vinterdekk.

GLATTE VEIER: Store mengder snø falt på Østlandet natt til tirsdag. Se hvordan forholdene er. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag morgen opplyser politiet at det har blitt varslet om en rekke trafikkulykker på Østlandet. Som følge av nattas snøfall oppfordrer politiet folk på Østlandet om å bytte til vinterdekk dersom forholdene krever det.

- Det blir bare foreløpige tall for nå smeller det overalt, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli når Dagbladet ringer for å spørre om hvor mange trafikkuhell de har registrert tirsdag morgen.

Operasjonslederen forteller at de har registrert totalt tre trafikkulykker tirsdag morgen, og at områdene Asker og Bærum er særlig utsatt. Dette trolig på grunn av trafikkmengde, vær og veiforhold.

Stokkli forventer at det kan komme flere ulykker i løpet av formiddagen.

- Erfaringsmessig skal man ikke se bort fra at det kommer flere ulykker ettersom det er sesongens første snøfall og dårlig vær og veiforhold. Jeg vil komme med en klar oppfordring til dem som har på sommerdekk om å være forsiktige. Ettersom det snør i høyere strøk, så bør man la bilen stå dersom man ikke har på vinterdekk.

Har du bilder eller video fra snøværet? Tips Dagbladet på 2400@db.no.

GLATTE VEIER: Store mengder snø falt på Østlandet natt til tirsdag. Se hvordan forholdene er. Vis mer

Elleve ulykker

Operasjonsleder i Øst politidistrikt, Atle Vesttorp, forteller til Dagbladet at de har registrert minst elleve trafikkuhell tirsdag morgen.

- De aller fleste ulykkene har funnet sted i gamle Romerike. Vi oppfordrer bilistene til å ta det med ro, og bruke noen minutter ekstra på vei til jobb. Dersom du har sommerdekk, bør du vurdere å la den stå eller bytte til vinterdekk.

Vesttorp forteller at trafikken går tregere i utsatte områder.

- Mange er flinke til å avpasse farten etter forholdene, og kjører dermed litt saktere enn normalt.

Advarer

Allerede natt til tirsdag kom operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Erik Gunnerød, med en klar oppfordring til bilister uten vinterdekk.

- La bilen stå! Bor du i strøk hvor det er forventet snø, og du ikke har vinterdekk på bilen så lar du bilen stå. Har du skiftet til vinterdekk gjelder det å kjøre etter forholdene, sa han til Dagbladet.

Tirsdag formiddag opplyser operasjonsleder Marius Knudsen i Sørøst politidistrikt til Dagbladet at de har registrert mange trafikkulykker på kort tid. Da han snakket med Dagbladet i 8-tida hadde politiet fem aktive oppdrag.

- Det er snø og glatt flere steder, så det er en klar oppfordring til publikum å ha vinterdekk, kjøre etter forholdene eller la bilen stå, sier Knudsen og påpeker at det har vært en frontkollisjon i ei 40-sone i Drammen.

- Så det er også på lavhastighetsveier at kjøreforholdene kan være utfordrende. Man bør være forsiktig uansett.

GLATT PÅ VEIENE: - La bilen stå! Det er politiets klare oppfordring dersom du bor på Østlandet og ennå ikke har rukket å skifte til vinterdekk. Video: Øystein Sæthre / Dagbladet Vis mer

Ulykker

Her er noen av trafikkuhellene som det har blitt varslet om tirsdag morgen:

Vormsund: Politiet varslet at en bil skal ha gått rundt i nærheten av rundkjøringen i Eidsvollvegen klokka 08.52.

Årnes: Politiet melder om en frontkollisjon på Seterstøvegen nord for Årnes klokka 08.40. Involverte personer skal ha kommet set ut av bilene, og politiet varsler at det vil bli trafikale problemer på stedet.

Fredrikstad: Politiet melder at en bil har blitt påkjørt bakfra ved Saprsborgveien klokka 08.27.

Oslo: Politiet til stede i Karihaugveien ved Høybråten kirke klokka 08.26. De har blitt varslet om at flere biler ikke kommer fram på grunn av snø og glatte veier. Dette skaper også trøbbel for kollektivtrafikken, ifølge politiet, som konstaterer at flere bilister kjører med sommerdekk.

Asker: Politiet melder om at en fotgjenger og en bil har vært involvert i en trafikkulykke på Gullhella klokka 07.57. Politiet opplyser at en søppelbil har blitt påkjørt bakfra, hvorpå en søppeltømmer ble truffet og er sendt til sykehus med mulig beinbrudd. Fører av personbil fikk førerkortet beslaglagt.

Elverum: Politiet melder at en bil har kjørt av veien ved Grindalsmoen klokka 07.48. Bilen var utstyrt med sommerdekk, ifølge politiet, som opplyser at de har beslaglagt bilistens førerkort.

Moss: Politiet meldte om at en bil og en moped har vært involvert i en trafikkulykke på riksvei 129 klokka 7.48.

Fredrikstad: Politiet melder om trafikkulykke på Sarpsborgsveien klokka 07.42. Bil og moped er involvert.

Flesberg: Politiet ble varslet om at en bil har kjørt av veien i Numedalsvegen klokka 07.27.

Bærum: Politiet melder om en trafikkulykke på Rudsletta klokka 7.26. En fotgjenger skal ha blitt påkjørt av bil, og er fraktet til sykehus med ukjent skadeomfang.

Drammen: Politiet varslet om en frontkollisjon i ei 40-sone i Konnerudgata klokka 07.25. Det er ikke mistanke om alvorlige personskader.

Fredrikstad: Politiet melder om at tre biler er involvert i en trafikkulykke på Fredrikstadbrua klokka 07.25.

Eik: Politiet ble varslet om at en bil har kjørt i autovernet i nordgående kjøreretning på E18 klokka 07.23.

Asker: Politiet melder at to biler har vært involvert i en trafikkulykke på Slemmestadveien ved E18 klokka 07.18.

Mogreina: Brannvesenet melder om en singelulykke i nordgående retning på E6 ved Mogreinakrysset klokka 06.56.

Eggedal: Politiet melder om en trafikkulykke som involverer en lastebil med henger og en personbil klokka 06.50.

Jessheim: Politiet ble varslet om at en bil hadde kjørt inn i autovernet på E6 klokka 06.48. Det meldes om store materielle skader.

Bøverbu: Politiet ble varslet om at en bilist hadde kjørt av veien og inn i et postkassestativ klokka 06.28. Det advares om glatt veibane.

Elverum: Politiet ble varslet om at en vil hadde kjørt av veien i lav hastighet klokka 06.16.

Ask: Politiet rykket ut til et trafikkuhell hvor en bilist har kjørt ned en lyktestolpe ved Knipelia klokka 06.11.

Lillestrøm: Politiet ble varslet om at en bil har kjørt av veien og inn i et gjerde klokka 06.10.

HØYT: Fjellet mellom Røldal og Sauda har fortsatt godt med snø. Her fra 12. mai. Foto: Alf J. Årtun Vis mer

Trafikken flyter

Trafikkoperatør ved Vegtrafikksentralen, Andreas Larsen, uttalte til Dagbladet at trafikken fløyt fint på E18 og E39 tirsdag morgen klokka 06.

- Det har kommet litt snø i natt i høyere trakter. Særlig i øvre deler av Buskerud, Telemark og Indre Agder. Det har også kommet noe snø på mer lavtliggende steder mot Kongsberg. Faktisk har det også kommet litt snø på E18 nord for Drammen, men det er stort sett svart asfalt der nå. I hvert fall i retning mot Oslo, sa trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Andreas Larsen, til Dagbladet.

- Det ser ut til at trafikken flyter greit på morgenen. Det har kommet noe snø på de stedene som man forventer at det skal komme snø. Men langs E18 og E39 er det bart, og trafikken flyter bra.

- BLIR SPRØ: Corona-situasjonen kan bli litt mye for mange. For Espen fra Tromsø, tippa det over da han skulle måke snø. Vis mer

Været

Mandag varslet Meteorologisk institutt at det kan komme opp mot 20 centimeter snø i flere høytliggende områder, som fjellområdene på Vestlandet og indre deler av Telemark tirsdag.

De sendte derfor ut gult farevarsel. Farevarselet gjelder for Østfold, Oslo, Akershus, Buskerud, Oppland og Hedmark.

- Jo lenger opp i terrenget man kommer, jo mer sikkert er det å få minusgrader og nedbør, uttalte vakthavende meteorolog Martin Granerød til Dagbladet mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer