- La Breivik få snakke fritt

Professor Thomas Hylland Eriksen har snudd. Først mente han Behring Breivik burde forklare seg for lukkede dører. Nå vil han gi den terrortiltalte mer plass i offentligheten.

HAR SNUDD: Professor Thomas Hylland Eriksen sier at Anders Behring Breiviks forklaring kan være som en vaksine mot hans politiske verdensbilde. Foto: Jacques Hvistendahl
HAR SNUDD: Professor Thomas Hylland Eriksen sier at Anders Behring Breiviks forklaring kan være som en vaksine mot hans politiske verdensbilde. Foto: Jacques HvistendahlVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thomas Hylland Eriksen har i en årrekke arbeidet med identitetspolitikk, etnisitet, nasjonalisme og globalisering.  I dag fulgte han deler av forklaringen til Anders Behring Breivik i Oslo tingrett.

- Som en vaksine - Jeg tror det kan være bra at han får utbasunere sitt verdensbilde. Han bør få snakke fritt og få sin plass i offentligheten. Jeg tror det kan virke som en vaksine overfor unge sinn som trenger å få brynet sine politiske holdninger, sier professor Hylland Eriksen til Dagbladet.

Han mente tidligere at det ville være best om Anders Behring Breivik forklarte seg for lukkede dører.

- Korrekte fakta - Nå mener jeg noe annet. Jeg tror vi må finne måter å leve med slike folk på. I sin forklaring har Breivik påpekt noen helt korrekte fakta som at befolknings-sammensetningen i Europa øker og at det kan føre til alvorlige konflikter. På den annen side snakker han om at næringsliv og politikk i Norge styres av kommunister. Det tror jeg han må være helt aleine om å mene, sier professor Thomas Hylland Eriksen.