Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La dem bli

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De siste dagene har Oslo-politiet vist handlekraft. De har jaget gatemusikanter, gatekunstnere og kremmere vekk fra Karl Johan. Argumentet er at de er til hinder for ferdselen. Dessuten har Handelsstanden klaget. De frykter konkurranse om de forbipasserendes penger - ironisk nok, tatt i betraktning at slike folk ellers priser det frie marked. Men heldigvis får politi og handelsnæring motstand. Ikke bare tilreisende og fastboende gleder seg over det muntre folkelivet. Også Arbeiderpartiets ordførerkandidat i Oslo, Ellen Horn, reagerer: «Det er med forferdelse jeg har fulgt de siste dagenes oppslag i mediene om hvordan gatekunstnerne i Oslo blir behandlet,» sier hun i en pressemelding.

Fredag kunne Aften Aften melde at også de sittende bystyrepartiene reagerer. Byråd Anne Kathrine Tornås varsler at hun vil gjennomgå regelverket etter ferien. Inntil da vil vi på det sterkeste anbefale politiet å konsentrere seg om viktigere saker enn å bidra til at livet blir gråere i hovedstaden.