-  La dem dø

Etter snart fire år med geriljaangrep, selvmordsbombere og steinkasting har palestinske aktivister funnet et nytt våpen: De slutter å spise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JERUSALEM (Dagbladet): Opptil 4000 palestinske fanger sultestreiker i protest mot de harde forholdene i Israels fengsler.

Innesperret bak murene i fire fengsler forsøker fangene å rope ut til omverdenen om det de kaller «umenneskelige tilstander».

Frister med biff

-  Et brutalt regime blir brukt mot de palestinske fangene. Men vi lar oss ikke knekke, sa en mann som kalte seg Abu Jihad til tv-stasjonen Al-Jazeera før myndighetene brøt all kontakt mellom de innsatte og omverdenen.

For å knekke de streikendes moral har israelske fengselsmyndigheter iverksatt grilling av biffer nær cellene.

Ikke siden 1987, da den første intifadaen brøt ut, har noe liknende skjedd i konflikten mellom israelere og palestinere. Palestinas statsminister Ahmed Qurie ba i går verdenssamfunnet å gripe inn, men foreløpig til ingen nytte. Statsminister Ariel Sharon sier han ikke vil vike en millimeter.

-  De kan dø

-  Streiken vil ikke oppnå noen ting, sier Sharons sikkerhetsminister Tzachi Hanegbi.

-  For min del kan de streike i en dag, en måned eller til de dør, sier statsråden.

I SULTESTREIK: 4000 palestinske fanger i israelske fengsler nekter å spise. Nå har fengselsmyndighetene begynt å grille velduftende mat utenfor cellene for å knekke fangenes moral.