- La dem gå konk

Den jevne amerikaner har liten medlidenhet med bilindustrien.

HAR FÅTT MILLIARDER:  General Motors og Chrysler har fått nok penger, mener flertallet i en ny undersøkelser. Her viser Chryslers president Jim Press fram den nye Jeep Grand Cherokee på en bilmesse i New York i påsken. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/Scanpix
HAR FÅTT MILLIARDER: General Motors og Chrysler har fått nok penger, mener flertallet i en ny undersøkelser. Her viser Chryslers president Jim Press fram den nye Jeep Grand Cherokee på en bilmesse i New York i påsken. Foto: AP Photo/Mark Lennihan/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Over tre firedeler av amerikanerne mener at USAs myndighetene burde la General Motors og Chrysler gå konkurs i stedet for å bruke milliarder på å holde dem i live.


76 prosent av de spurte synes at regjeringen i Washington burde la bilfabrikkene gå konkurs, ifølge meningsmålingen til CNN.


Regjeringen har pumpet inn milliarder av dollar i håp om å redde de to store kriserammede bilprodusentene, men president Barack Obama advarer dem om at står overfor konkurs om de ikke legger fram troverdige planer for hvordan de skal overleve.


Siden bilkrisen kom på forsidene i fjor, har andelen som frykter at en konkurs vil føre til en større krise i USA, sunket jevnt og trutt.

I desember trodde 66 prosent at bedriftene var for store til at regjeringen kunne la dem gå under, men i dag er andelen sunket til 47 prosent.


(NTB)

 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer