- La dem gi den til Miss World neste gang

Britene ler av Norge.

FÅR KRITIKK: De internasjonale reaksjonene på Barack Obamas Nobel-triumf er ikke bare positive. Flere kommentatorer latterliggjør Nobelkomiteens beslutning.  FOTO: SCANPIX
FÅR KRITIKK: De internasjonale reaksjonene på Barack Obamas Nobel-triumf er ikke bare positive. Flere kommentatorer latterliggjør Nobelkomiteens beslutning. FOTO: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Beslutningen om å tildele Barack Obama Nobels fredspris beskrives jevnt over som en sensasjon blant internasjonale medier. Selv fra det Det hvite hus, var det første reaksjonen bare: WOW!

Valget av førsteårs- presidenten har skapt stor debatt, og mange er kritiske til Nobelkomiteens beslutning.

• Les kommentaren til Dagbladets Halvor Elvik: «Dristig og kontroversielt linjeskifte i Nobelkomiteen»

- Absurd Kommentator Michael Binyon i britiske The Times, er en av de som har latt seg provosere. - Den absurde Obama-beslutningen er å latterliggjøre Nobelprisen, skriver han.

Han mener forsøket på å belønne Obama for håp og visjoner faller på steingrunn.

- Prisen framstår latterlig i sine antakelser, nedlatende i sine intensjoner og nedverdigende i sitt forsøk på å bygge opp en mann som knapt har begynt sin regjeringsperiode, langt mindre kan vise til håndfaste resultater i fredsskapning, fortsetter han.

Blendet Han mener den norske komiteen har latt seg blende av Obamas kjendisfaktor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer