- La dem komme!

Det sier Irans utenriksminister etter påståtte planer om israelsk angrep mot Iran.

KLAR FOR KRIG: Irans utenriksminister sier at landet står samlet og er klare for angrep fra Israel. Foto: AFP/Abdullah Doma/Scanpix
KLAR FOR KRIG: Irans utenriksminister sier at landet står samlet og er klare for angrep fra Israel. Foto: AFP/Abdullah Doma/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Irans utenriksminister Ali Akbar Salehi sier som svar på Israels testing av en ny langdistanserakett at de er klare for krig.

I går kom det også fram i en rapport at Israel planlegger å angripe de irnske atomanleggene. Prøveskytingen av langdistanseraketten i går bidro dermed med økt spekulasjon om et forestående angrep mot Iran.

- Vi har hørt trusler før Den nye langdistanseraketten skal i teorien ha mulighet til å inneholde atomvåpen og angripe Iran.

- Iran har alltid vært truet av Israel. Dette er ikke nytt for oss. Vi har hørt trusler fra Israel i åtte år. Vårt land står samlet, sier Irans utenriksminister Ali Akbarh Salehi til den tyrkiske avisa Hürriyet Daily.

- Vi er svært sikre på oss selv. Vi kan forvare vårt land. La dem komme, sier han videre.

Han mener Iran, Syria og Tyrkia er «i samme familie».

- Om et familiemedlem får et problem, hjelper andre familiemedlemmer ham, sa Salehi.

Vil straffe USA for israelsk angrep Dette er derimot ikke første gang Iran har sagt at de er klare for krig. Like mange ganger som det har kommet informasjon om at Israel ønsker å angripe Iran, har Iran sagt at de står klare.

General Hassan Firouzabadi, stabsjef for Irans væpnede styrker, sa i går at de vil slå hardt tilbake på ikke bare Israel, men også USA om Israel utfører angrep på iransk jord.

- Vi vil gjøre at de angrer en slik tabbe og straffe dem hardt. Hvis sionistregimet angriper oss, vil USA også bli straffet, sa Firouzabadi til nyhetsbyrået ISNA.

Vil framskynde planer Storbritannia og USA skal også forberede et militært angrep mot Iran, ifølge The Guardian. Planene skal ha vært der i lang tid, men ifølge avisa vurderer det amerikanske forsvaret å framskynde planene fordi de frykter at Iran kan være i ferd med å gjemme unna alt materiale de trenger for å lage atomvåpen i sikre bunkere.

Det framkommer i en ikke-publisert rapport fra  Det internasjonale atomenergibyrået (IAEA), som kommer neste uke, ifølge avisa.

Nå melder den kuwaitiske avisa al-Jarida at Istaels statsminister Benjamin Netanyahu har bedt om en granskning rundt hvem som har lekket planene om å angripe Irans atomanlegg.

Ifølge avisa skal Netanyahu mistenke tidligere sjefer for etterretningstjenestene Moassad eller Shin Bet.