Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La det gå sport i bruktkjøp

Brukt sportsutstyr er ikke å forakte. Når du får helt fine ski og skøyter til halv pris, er det all grunn til å se nærmere på mulighetene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er mange måter å skaffe seg brukte ski og skøyter.

Mest utbredt er idrettslagenes bruktmarkeder om høsten. Sportsklubben Ready i Oslo var blant pionerene på dette området.

- Vi begynte med byttedag for sju-åtte år siden. Vår tanke var å hjelpe foreldre til å redusere de store kostnadene til ski og skøyter. Vi syntes det var for galt at en masse brukt, men like fint, utstyr skulle støve ned i boder og garasjer, forteller Stein Erik Bjørni, formann i alpinavdelingen i Ready.

Byttedag

Byttedagen er organisert nærmest som en selvbetjeningsbutikk. Hvis du skal selge noe, setter du selv en prislapp på for eksempel skiene dine. Deretter settes paret ut langs en vegg i idrettshallen. Kjøperen tar med seg skiene til en kasse ved utgangen. Der tar arrangøren Ready 25 prosent provisjon før selgeren får sitt oppgjør.

Vi omsetter for mellom 600 000 og 800 000 kroner. Dette er alpingruppas viktigste inntekt. Nå ser vi på muligheten for å lage et enda større marked sammen med andre klubber, sier Stein Erik Bjørni i Ready.

Sportsbutikkene

I sportsbutikker kan du også finne brukt utstyr. Men omsetningen er kraftig redusert etter at idrettslagene startet med byttedager, forteller mange forhandlere. Flere har sluttet helt med bruktsalg.

En av butikkene som ikke har gitt seg, er Sagmoen G-sport på Nesodden. Butikken har spesialisert seg på skøytesalg.

- Vi selger rundt 100 par i sesongen, og tar 50 til 150 kroner paret. Skøytene får vi som innbytte når folk kjøper nytt. Det er salget av nye skøyter vi tjener på. Bruktsalget er mest en service, sier Henrik Sagmoen.

Bruktbutikker

Noen få sportsbutikker i landet har gått mot strømmen og gjort bruktsalg til hovedgeskjeft.

Sportsbua i Trondheim har holdt på med brukt i 20 år. Salget har gått så bra at butikken snart flytter til større lokaler, forteller Janne Sandstad i butikken.

I Oslo-området finnes det flere spesialbutikker i brukt utstyr. En av dem er Familiesporten på Grünerløkka.

- Folk må ikke tro at dette er noen gullgruve. Vi er opptatt av at sportsutstyr skal ha lave priser, så noen store fortjenestemarginer har vi ikke, sier daglig leder Cato Langfeldt.

En sammenlikning av priser hos bruktbutikkene i Oslo viste små prisforskjeller. Stort sett kan du regne med å få ski og skøyter til halv pris.

Alpinbakkene

I alpinbakkene kan du også gjøre gode kjøp. Når påsken er over, skal utleiestallen fornyes.

- Det er mange som spør oss om å få kjøpe brukte utleieski, forteller Egil Dieserud hos Valdres Alpinsenter.

- I fjor solgte vi rundt 100 sett med alpinski. Prisen lå på 300-500 kroner. I tillegg solgte vi 30 sett med Telemarkski og 60 snowboards av fjorårsmodell til halv pris.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media