- La dette være til skrekk og advarsel

Politiet slipper video av frontkollisjon for å advare mot ruspåvirket kjøring.

KRASJ: Politiet slipper video av frontkollisjon for å advare mot ruspåvirket kjøring. Foto: Politiet Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tidlig om morgenen 7. november for snart to år siden frontkolliderte en personbil med en varebil i Risnestunnelen på E6 ved Bergen.

Føreren av personbilen, en mann i 20-åra, skal ha kjørt vinglete over lange strekninger, og kom over på feil side av kjørefeltet da kollisjonen skjedde.

Sjåføren av varebilen slapp unna med lettere skader, mens personbilføreren ble alvorlig skadd, og måtte hjelpes ut av bilen sin som hadde havnet på sida med førerdøra ned.

Forrige uke måtte sistnevnte møte i Bergen tingrett, tiltalt for å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, og for å ha oversteget fartsgrensa flere steder.

Fanget opp med kamera

Under rettssaken viste politiadvokat Kjersti Katrine Svendsen et 20 minutter langt videoopptakk fra dashbordkameraet til bilisten som kjørte bak mannen.

Utdrag fra videoen deler hun nå med offentligheten, i håp om at det skal virke forebyggende mot kjøring i ruspåvirket tilstand.

Klippet ble først delt med Bergens Tidende, og gjengis med tillatelse øverst i saken.

- Det viser hva slags kjøreatferd man får ved inntak av narkotika. Vi har milevis med opptak av flere nesten-ulykker der han akkurat klarte å redde seg inn. Det er bare tilfeldig at det ikke endte opp i en dødsulykke, så la dette være til skrekk og advarsel, sier Svendsen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer