Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

New Zealand:

Lå død i en måned. Familien raser

Etter å ha vært død i en måned, ble studenten Mason Pendrous (19) funnet i sin studentbolig på New Zealand. Nå raser familien mot universitetet og firmaet som driftet studenthjemmet.

UNIVERSITETET: Studenten Mason Pendrous (19) studerte ved University of Canterbury da han døde. Foto: Mark Baker / AP / NTB Scanpix
UNIVERSITETET: Studenten Mason Pendrous (19) studerte ved University of Canterbury da han døde. Foto: Mark Baker / AP / NTB Scanpix Vis mer

Mandag 23. september ble studenten Mason Pendrous (19) funnet i sin studentbolig i Christchurch, etter å ha vært død i en måned. Funnet har sparket i gang en debatt om studentvelferd på New Zealand.

I ukene som ledet opp til funnet, hadde både hans egen far og stefar forsøkt å kontakte ham.

19-åringen ble ikke funnet før en medstudent klatret opp på taket av studentboligen. Da han oppdaget at medstudenten var livløs, varslet han sikkerhetsvaktene, melder The Guardian.

Familien raser

Den omkomne studentens stefar, Anthony Holland, raser mot firmaet som drifter studenthjemmet, Campus Living Villages (CVL), og universitetet University of Canterbury.

Holland hevder blant annet at CVL krevde familien for leie all den tid 19-åringen ikke var gjort rede for.

Han hevder også at CVL som en del av leieavtalen forpliktet seg til å ta vare på 19-åringen, i form av å se til at førsteårsstudenten fant seg godt til rette ved sin nye skole.

- Jeg er frustrert over at verken University of Canterbury eller CVL forsøkte å finne ham etter at han hadde vært borte i flere uker. At de ikke forsøkte å finne ut av hvorfor han ikke hadde møtt opp til forelesning, eller hvorfor han ikke hadde spist, sier Holland til RNZ og tilføyer:

- Studentene kommer innom for mat. Han kom ikke innom. Så på et tidspunkt må alarmklokkene slå, og noen må spørre seg om hvorfor.

Etterforskes

Politiet i New Zealand har åpnet etterforskning av dødsfallet.

I tillegg har Canterbury University åpnet en uavhengig etterforskning, hvor de vil forsøke å finne ut av hvorfor 19-åringens fravær ikke ble oppdaget.

- Dette er en ekstremt krevende tid for universitetets studenter og ansatte. Universitetet vil gjøre alt for å bidra til politiets etterforskning av det tragiske dødsfallet, sa rektor Cheryl de la Rey i slutten av september.

Rektoren fortalte også at de har iverksatt «omfattende omsorgstiltak» etter funnet.

Ønsker ikke kommentere

CVL sier til RNZ at de ikke ønsker å uttale seg offentlig om ting som vil inngå i universitetets uavhengige etterforskning.

- CVL bidrar med informasjon til etterforskningen, og det vil være upassende å kommentere spørsmål som inngår i etterforskningen.

Etterforskningen ledes av tidligere høyesterettsdommer Hon Kit Toogood.

- Det er mange aspekter som krever grundig og uavhengig etterforskning, og Toogood er en passende person for den rollen, uttaler CVL.

Minister rystet

Da funnet av 19-åringen ble kjent i slutten av september, uttalte utdanningsminister Christopher John Hipkins at han anser dødsfallet som «dypt urovekkende».

- Tankene mine går til avdødes familie og venner. Dette må være en utrolig vanskelig tid for dem, sa han i en uttalelse, og la til:

- Denne tragedien reiser en rekke spørsmål, som jeg forventer at videre etterforskning skal finne svar på.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media