New Zealand:

Lå død i en måned. Familien raser

Etter å ha vært død i en måned, ble studenten Mason Pendrous (19) funnet i sin studentbolig på New Zealand. Nå raser familien mot universitetet og firmaet som driftet studenthjemmet.

UNIVERSITETET: Studenten Mason Pendrous (19) studerte ved University of Canterbury da han døde. Foto: Mark Baker / AP / NTB Scanpix
UNIVERSITETET: Studenten Mason Pendrous (19) studerte ved University of Canterbury da han døde. Foto: Mark Baker / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag 23. september ble studenten Mason Pendrous (19) funnet i sin studentbolig i Christchurch, etter å ha vært død i en måned. Funnet har sparket i gang en debatt om studentvelferd på New Zealand.

I ukene som ledet opp til funnet, hadde både hans egen far og stefar forsøkt å kontakte ham.

19-åringen ble ikke funnet før en medstudent klatret opp på taket av studentboligen. Da han oppdaget at medstudenten var livløs, varslet han sikkerhetsvaktene, melder The Guardian.

Familien raser

Den omkomne studentens stefar, Anthony Holland, raser mot firmaet som drifter studenthjemmet, Campus Living Villages (CVL), og universitetet University of Canterbury.

Holland hevder blant annet at CVL krevde familien for leie all den tid 19-åringen ikke var gjort rede for.

Han hevder også at CVL som en del av leieavtalen forpliktet seg til å ta vare på 19-åringen, i form av å se til at førsteårsstudenten fant seg godt til rette ved sin nye skole.

- Jeg er frustrert over at verken University of Canterbury eller CVL forsøkte å finne ham etter at han hadde vært borte i flere uker. At de ikke forsøkte å finne ut av hvorfor han ikke hadde møtt opp til forelesning, eller hvorfor han ikke hadde spist, sier Holland til RNZ og tilføyer:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer