Lå død i minst to dager i leiligheten

Mannen skjøt kona først og seg selv to døgn senere, tror politiet.

DRAP OG SELVDRAP: Politiet i Bergen tror de står overfor et drap og et selvdrap, og at det var mannen som skjøt kona før han tok sitt eget liv. Foto: TOR INGE ULVESETH (MMS)
DRAP OG SELVDRAP: Politiet i Bergen tror de står overfor et drap og et selvdrap, og at det var mannen som skjøt kona før han tok sitt eget liv. Foto: TOR INGE ULVESETH (MMS)Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet mener nå å vite hva som skjedde i leiligheten i Bergen der et ektepar ble funnet døde i forrige uke. Teorien er at mannen skjøt kona først. To døgn senere skjøt han seg selv.

Torsdag i forrige uke ble et ektepar funnet døde i en leilighet på Nordnes i Bergen.

Politiets hovedteori er at mannen først drepte sin kone, for deretter å ta sitt eget liv. Først ble kvinnen (66) drept med et skudd. Så gikk det minst to døgn før mannen (60) tok sitt eget liv, skriver Bergens Tidende.

- Kriminaltekniske analyser på stedet og andre funn tyder på at den ene ektefellen har tatt livet av den andre, og deretter seg selv. Noe mer kan vi ikke si, sier politiinspektør Svein Erik Krogvold i Hordaland politidistrikt.

Paret ble funnet i sengen av en slektning som var bekymret over ikke å få svar. Bergens Tidende får opplyst at politiet allerede da ekteparet ble funnet forsto at mannen døde samme ettermiddag og at ektefellen ble drept lenge før. Ifølge avisen skal hun ha dødd minst to døgn før ektemannen.

Politiet vil imidlertid ikke helt utelukke at de står overfor to selvdrap. Funn på åstedet tyder på at det ikke har vært noen kamp- eller konfliktsituasjon mellom ektefellene.

- Vi holder alle muligheter åpne inntil vi får rapporten fra obduksjonen og de kriminaltekniske prøver vi har tatt, sier Krogvold.

Det døde paret ble obdusert mandag på Gades Institutt. Politiet har imidlertid ikke mottatt obduksjonsrapporten.NTB)