Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lå død på sykehus i ett år

En 72 år gammel mann lå død på sykehuset i nær ett år. Legene aner fortsatt ikke hvofor mannen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Personellet på Huddinge sykehus i Sverige levnes liten ære i forbindelse med den 72-år gamle pasientens død. Han ble lagt inn på sykehuset i juni 1998, en måned senere segnet han død om ved frokostbordet. Siden det har liket ligget nedfrosset på sykehusets likhus, tross de pårørendes protester, skriver Aftonbladet.

Legene vet fortsatt ikke hvorfor den 72-årige pasienten døde. De mistenkte at han var smittet av Creutzfeldt-Jacobs sykdom også kalt kugalskap, og sendte vevsprøver til Tyskland for nærmere undersøkelse. Det tok flere måneder før de fikk beskjed fra laboratoriet om at mannen ikke hadde fått den fryktede sykdommen. Først i begynnelsen av mai i år tok sykehuset kontakt med politiet og fortalte om det uoppklarte dødsfallet.

Venter på obduksjon

Liket er nå flyttet til Stockholm for obduksjon.

- Vi vil obdusere mannen så snart vi får grunnlagsdokumentene fra Huddinge sykehus, sier Kari Ormestad ved rettsmedisinsk avdeling i Solna.

Fra et rettslig standpunkt skulle mannen vært begravet for lenge siden. Nå har politiet anmeldt sykehuset til helsemyndighetene for måten de har behandlet saken på.