Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- La folket forsvare seg selv

ALGER (Dagbladet): - En mulig løsning på terroren kan være å gi befolkningen våpen, mener Norges ambassadør til Algerie, Kjell Østrem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er lite Norge kan gjøre med situasjonen i Algerie annet enn humanitær bistand. Myndighetene i landet sier nei til enhver utenlandsk innblanding, sier han.

- Nå er det nok snakk om hva utlandet skal gjøre for oss, sa president Liamine Zeroual i går.

- Algerie er en suveren stat. Selv EU har ikke bestemt seg for hva de skal gjøre, sier Norges ambassadør til Tunisia og Algerie.

Norge deltar humanitært og har tidligere i høst bevilget penger til organisasjonen Leger uten grenser i Algerie. Få norske bedrifter har forbindelser med Algerie.
- Folket er imot terroristene, massakrene er hevn mot dem som tidligere støttet islamistene. Det skjer i avsidesliggende landsbyer uten politi eller militære i nærheten. Rekrutteringsgrunnlaget til terrorbandene er enormt på grunn av arbeidsledighet og frustrasjon.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!