La fram Ernas 30 tiltak mot radikalisering

Regjeringen vil forebygge blant annet krigsdeltakelse i Syria.

LA FRAM TILTAKSPLAN: Statsminister Erna Solberg (H) og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) la fram sin tiltaksplan mot voldelig ekstremisme på Politihøgskolen i Oslo.
Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix
LA FRAM TILTAKSPLAN: Statsminister Erna Solberg (H) og justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) la fram sin tiltaksplan mot voldelig ekstremisme på Politihøgskolen i Oslo. Foto: Anette Karlsen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen vil strafferegulere privatpersoners deltakelse i væpnet konflikt. Det er ett av tiltakene regjeringen foreslår i sin nye plan mot radikalisering.

• Les også: Høyre-profil forventer at Erna stanser islamistene

Statsminister Erna Solberg (H) manet hele samfunnet til å ta ansvar for at unge ikke havner i ekstreme miljøer, da hun la fram regjeringens plan mot radikalisering mandag.

Hele ni departementer er involvert i handlingsplanen.

- Dette er 30 konkrete tiltak for å få forebyggingsarbeidet på skinner, men jeg vil at planen skal være mer enn det. Jeg vil at den skal være starten på et ny giv i vårt samfunn for å hindre radikalisering. Da må alle borgere tar ansvar for at alle innbyggerne føler seg inkludert, at unge ikke faller utenfor og blir enkle ofre for ekstreme miljøer, sier Solberg.

Krigsdeltakelse Justisdepartementet er ansvarlig departement for over halvparten av tiltakene. Tiltakene innebærer blant annet et forslag om å strafferegulere private personers deltakelse i væpnet konflikt.

Politiets sikkerhetstjenesten (PST) uttalte tidligere i år at trusselnivået mot Norge har økt det siste tiden fordi et stort antall nordmenn har dratt til Syria for å delta i borgerkrigen der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer