FORESLÅR RADIKAL LØSNING: - De gjentatte katastrofene som rammer Haiti får meg til å foreslå en radikal løsning: Å skape rom for å la haitierne komme tilbake til ett eller annet sted i Afrika, sier Senegals president Abdoulaye Wade til radiostasjonen France Info søndag. Foto: Scanpix
FORESLÅR RADIKAL LØSNING: - De gjentatte katastrofene som rammer Haiti får meg til å foreslå en radikal løsning: Å skape rom for å la haitierne komme tilbake til ett eller annet sted i Afrika, sier Senegals president Abdoulaye Wade til radiostasjonen France Info søndag. Foto: ScanpixVis mer

- La haitierne komme hjem til Afrika

Og starte et nytt liv på kontinentet der deres forfedre ble tatt som slaver, sier Senegals president Abdoulaye Wade.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Senegals president Abdoulaye Wade oppfordrer afrikanske ledere om å ta i mot ofre for jordskjelvkatastrofen i Haiti, slik at de kan starte et nytt liv på kontinentet der deres forfedre ble tatt som slaver.

- De gjentatte katastrofene som rammer Haiti får meg til å foreslå en radikal løsning: Å skape rom for å la haitierne komme tilbake til ett eller annet sted i Afrika, sa Wade til radiostasjonen France Info søndag.

- De valgte ikke selv å havne på den øya, sa han med henvisning til massedeportasjonen av afrikanske slaver til den daværende franske kolonien Haiti fra 1500-tallet og framover.

- Det er vår plikt å anerkjenne deres rett til å vende tilbake til sine forfedres land, sa presidenten.

Wades talsmann Mamadou Bamba Ndiaye sier at dersom bare et fåtall haitiere kommer til Afrika, kan de lett få tak over hodet og en åkerlapp.

- Dersom de kommer i hopetall, får vi gi dem en hel region.

President Wade sammenlignet situasjonen med hvordan Liberia ble grunnlagt som en stat for frigitte amerikanske slaver på 1800-tallet.

- Problemet nå er å finne ut av hvordan og hvem som kan stå for kostnadene. (©NTB)