Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- La ham dø

Ali Ismail Abbas (12) er blitt symbolet på de uskyldige siviles lidelser. Nå sier hans lege at det ville være best for ham å få dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Les også:

 • - Kan noen gi meg nye armer?

  LONDON (Dagbladet): - For å være helt ærlig så ville det beste være om Ali får dø. Jeg ønsker ikke at han skal dø, men sannheten er at det beste vil være om han døde. Han har ingen armer og han har forferdelige brannskader, i tillegg er de psykologiske skadene store, og han er påført store traumer, sier dr. Hussein al-Atabi til den britiske avisa Sunday Telegraph, som i helga besøkte Ali på Saddam City-sykehuset i et slumstrøk i Bagdad.

  Kampanje


  Den 12 år gamle Ali fikk begge armene ødelagt, kroppen fikk tredjegrads forbrenning, og han så sine nærmeste bli drept under et amerikansk rakettangrep mot Bagdad.

  Hans historie er fortalt i media i mange land, og han er blitt symbolet på hvilke forferdelige skader mange sivile ble påført under denne krigen.

  En kampanje er blitt lansert av den britiske avisa Evening Standard og Røde Kors i England for å hjelpe Ali. Han er blitt lovet proteser og spesialbehandling hvis han blir fløyet til England. Legene i Bagdad har ikke utstyr og ekspertise til å behandle brannskadene, eller kunstige armer å gi til gutten.

  Noe av det første Ali sa da han kom til bevissthet, skal ha vært:

  - Hvis jeg ikke får nye armer, vil jeg heller drepe meg selv.

  - Hvorfor meg


  Ali bodde sammen med familien i utkanten av Bagdad da en av rakettene, ved en feiltakelse, traff hjemmet deres mens de lå og sov. Alis mor var gravid og ble drept, det samme ble faren, en bror og en søster. Den eneste som overlevde, var Ali.

  - Hvorfor skjedde dette med meg? Hvorfor drepte de mor og far? spør Ali.

  Han hadde drømt om å bli offiser når han ble stor, men nå ønsker han å bli lege. Ved sykesenga sitter en sykesøster, Salima, som trøster ham og sier han må være sterk og ikke være redd. Hun bøyer seg over senga og kysser de bandasjerte stumpene, alt som er igjen av armene. Salima er bitter og sier til de britiske journalistene som kom på besøk:

  - Dere sa at denne krigen dreide seg om frihet, men i stedet ga dere oss død og lidelser. Hvor er friheten for Ali?

TIL ENGLAND? - Hvorfor skjedde dette med meg? Hvorfor drepte de mor og far? spør Ali Ismail Abbas (12) fra sykesenga. En kampanje for Ali kan føre til at han blir fløyet til England for medisinsk behandling.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media