- La homofile få adoptere

Karita Bekkemellem Orheim og Aps kvinnebevegelse vil la homofile få lov til å adoptere barn på lik linje med heterofile.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ap-kvinnene får støtte av en annen nestleder-kandidat. Trond Giske vil også at homofile skal likestilles.

- Jeg kan ikke se at folks seksuelle legning avgjør hvor god omsorgsperson de er. Det viktige er at de som skal adoptere har stabile og gode familierelasjoner og at de er flinke til å ta seg av barn, sier Giske til TV 2.

Homofile og adopsjon

Programutkastet til Aps kvinnebevegelse

Kampen om stebarns-adopsjon

Nestleder-kandidat og leder for Aps kvinnebevegelse Karita Bekkemellem Orheim håper at dette blir Arbeiderpartiets offisielle politikk.

- Nå er det opp til partiets landsmøte å avgjøre om vi skal kjempe for homofiles rett til å adoptere, sier den tidligere barne- og familieministeren.

Utspillet kommer før Arbeiderpartiets Landskvinnekonferanse 2002 som åpner lørdag.

Påtroppende Ap-leder Jens Stoltenberg synes det er for tidlig å likestille de homofile også på dette punktet.

- Det viktigste er barnas interesser. Derfor tillot vi homofile å adoptere stebarn. Nå synes jeg vi må lære av det vi har gjort så langt, før vi går videre, sier Stoltenberg til TV 2-nyhetene.

Stortinget vedtok i fjor at homofile og lesbiske i registrerte partnerskap skal få lov til å adoptere stebarn. Retten til å adoptere stebarn omfatter både foreldrenes biologiske barn og adoptivbarn.

Samme år gikk Venstre og Senterpartiet inn for å ta skrittet fullt ut og la homofile få like adopsjonsrettigheter som heterofile. Sosialistisk Venstreparti var det første partiet på Stortinget som gikk inn for slik adopsjon, og flere ungdomspartier går inn for det samme.

Første gang Ap-kvinnene gikk inn for å la homofile adoptere var på landskvinne-konferansen i 1998. Hordaland Ap fulgte opp med et identisk vedtak, og AUF sluttet seg til i oktober samme år.

De tre norske adoptivforeningene sier det er uaktuelt å la homofile få adoptere barn fra utlandet, uansett hva norske politikere bestemmer. Ifølge Adopsjonsforum vil ingen av de landene Norge adopterer fra i dag akseptere homofil adopsjon.

<B>SPLITTET I HOMO-SYN: Jens Stoltenberg sier nei mens Karita Bekkemellom Orheim sier ja til å la homofile adoptere. Her møttes de under landsmøtet til Aps kvinnebevegelse i 2000.
<B>MAMMA OG MAMMA: Dersom Ap-kvinnene klarer å få med seg landsmøtet, blir det flertall på Stortinget for å la homofile adoptere.