Lå i 45 døgn - tjente 40 000

BERLIN (Dagbladet): Varehussjefen trodde han hadde gjort årets kupp. PR-jippoet - en konkurranse om å holde ut lengst i en av kjøpesenterets dobbeltsenger - ble et rådyrt mareritt for ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurransen startet i varehuset «A-10» i småbyen Wildau nord for Berlin 12. januar.

De som holdt ut lengst i én av dobbeltsengene, ville bli belønnet med 40 000 kroner pr. par. Mange la seg godt til rette, men de fleste ga opp etter få dager. Spillereglene tillot et ti minutters toalettbesøk hver tredje time.

Ellers skulle tida tilbringes under dyna. Tre par hadde imidlertid funnet seg så godt til rette, at de nektet å gi opp.

Bestikkelser

I forrige uke prøvde varehussjefen å bestikke dem til å kapitulere. Da hadde han allerede pådratt seg en matregning på 40 000 kroner for de etter hvert brysomme gjestene. Sengetøy og ekstra rengjøring var oppe i 6000 kroner, ekstra nattevakter i 70 000 kroner.
Varehussjefen hadde mistet nattesøvnen ved utsikten til at sengene ville være befolket til langt ut på våren.

Verken to unge par eller to eldre kvinner fra Berlin var blitt trøtte av leken. Med 20 000 kroner i trøstepremie, syns de det var like greit å fortsette med å holde senga.

Gratis forpleining

Med gratis forpleining og rene lakener hver uke, så ingen av dem noen grunn til å reise hjem uten hovedpremien.

- Herregud, der må jeg selv lage mat og holde rent - gratis. Her får jeg betalt for kost og losji og for å ligge mutters stille, ler Ingrid Appelt (58).
I går krøp varehussjef Hans-Jörg Kleinow til korset. Med køer av tv-team langt ute i gangen, og knapt nok plass til kunder og vanlig handel, skrev han ut en sjekk på 40 000 kroner til hvert av parene.

FARSRETT: En menneskerett å få vite om en er far eller ikke, mener Hans Gunnar Skorge