- Lå i kortene at Heiberg skulle møte ekteparet

Under DnBs generalforsamling 30. april besteg Møyfrid Walston talerstolen for å orientere aksjonærene om sine erfaringer med banken som næringslivskvinne. Innlegget hennes vakte betydelig oppsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DnBs styreformann Gerhard Heiberg skulle undersøke saken.

- Etter en måned hadde ikke Heiberg gitt lyd fra seg. Jeg purret og fikk noen dager seinere et brev. Det inneholdt ingen ting nytt. Etter generalforsamlingen trodde jeg at Heiberg ville møte oss. Når vi nå kontakter DnB, henvises vi til underordnede uten fullmakter. Utrolig skuffende, sier Møyfrid Walston.

Professor Ole D. Mjøs, som ledet DnBs generalforsamling, var overbevist om at ekteparet Walston skulle få framlegge sin sak for DnB-toppene.

Lå i kortene

I et brev til Møyfrid Walston skriver Mjøs:

«Eg har innstendig bedt om at du får ein samtale/dialog med Heiberg (slik han lova) evt. med Aaser. Det er det du blei lova på generalforsamlinga. Og det er i pakt med den gode atmosfæren på møtet (generalforsamlinga), og med all god etikk!»

Til Dagbladet sier Mjøs at han ga Heiberg honnør fra dirigentplass fordi han opptrådte så sjenerøst overfor Walstons.

- At Heiberg skulle gå i dialog med dem, lå i kortene, slår Mjøs fast.

Fikk svar

DnBs konserndirektør Jarl Veggan mener Heiberg har oppfylt sine forpliktelser.

- Han lovte Walston et svar. Etter å ha gjennomgått saken med vår juridiske avdeling, har Heiberg sendt dem et høflig svar. Det dreier seg om et misligholdt engasjement.

Veggan mener familien selv har bidratt til økt gjeld ved å gå til søksmål.