Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La Jensen jobbe

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Forfatteren Axel Jensen kjemper for retten til å arbeide, men er avhengig av døgnkontinuerlig pleie. Fra sykerommet hjemme på Ålefjær strømmer det fremdeles verdifulle bidrag til det norske kulturlivet. Forfatteren fullfører sitt livsverk. Selvsagt må fordelingen av omsorgstjenester være rettferdig. Men dersom Axel Jensen tvinges på aldershjem, vil han ikke kunne skrive mer. Byråkratiske regler må ikke stå i veien for at et menneske som er i stand til å arbeide, får anledning til det med samfunnets hjelp.
  • Formannskapet i Kristiansand kommune fastholdt i går at en pleietrengendes adgang til hjemmehjelp begrenses til et fastsatt kronebeløp. Det er en unødig stivbeint beslutning. I vanskelige saker kan man aldri regulere seg vekk fra å vise skjønn. Dersom kommunen i framtida ikke utøver dette skjønnet, må Kulturdepartementet være seg sitt ansvar bevisst. Det vil ikke bli en ærerik dag for Kristiansand kommune.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!