Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- La meg slippe å slå!

- Løsningen er ikke å møte vold med mer vold eller å sende jenter på feministisk kurs fordi vi må kunne forsvare oss mot gutta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kjersti Bergstøs forslag om obligatorisk feministisk selvforssvarskurs for alle jenter i skolen er en fornærmelse. 

Sosialistisk Ungdom ønsker seg et feministisk fag i skolen så vi jenter kan lære oss å forsvare oss både fysisk og verbalt. Når ble vi en svak gruppe kun i kraft av å være jenter? Bergstø bommer totalt når hun går i bresjen for at et eget feministisk kurs vil gjøre oss bedre rustet til å møte gutter og overgripere. Oppskriften på å skape flere fordommer og understreke forskjeller mellom mennesker er å behandle dem som en svak gruppe som trenger spesiell behandling. Vi jenter er ingen homogen gruppe og vi trenger definitivt ikke noe feministisk fag i skolen for å fortelle oss at vi er like mye verdt som gutta. Tvert i mot - det vi trenger er å bli behandlet på akkurat samme måte som dem.

Bergstø skriver at ”Vi må læres opp til å rope og slå”. Tydeligvis støtter hun bruk av vold som virkemiddel i kampen for likestilling. Tydeligvis ønsker hun seg tilbake flere hundre år, da øye for øye, tann for tann var daglig kost. Hvordan kan du forsvare en voldelig kultur blant unge jenter, Bergstø?

Jeg ønsker meg verken tilbake til et samfunn hvor man forsvarte seg med vold og jeg ønsker meg heller ikke et samfunn hvor jeg som jente må lære meg selvforsvar for å overleve i norske gater.

Det er et paradoks at sosialistisk ungdom som forfekter offentlig ansvar på alle andre områder mens de mener at på dette området er jenters sikkerhet vårt eget ansvar. Kjære Bergstø, det skal ikke være nødvendig å måtte ta loven i egne hender.

Problemet er ikke at jenter har mindre muskler enn gutter og trenger selvforsvarskurs.  Problemet er at mennesker blir voldtatt. Og at noen dessverre ikke anmelder forholdet fordi de vet at overgriperen sjelden får den straffen de fortjener.

Løsningen er ikke å møte vold med mer vold eller å sende jenter på feministisk kurs fordi vi må kunne forsvare oss mot gutta. Løsningene er å straffe overgripere hardere, kreve at regjeringen bevilger mer penger til politiet så de kan være synlige i gatene og klarer å oppklare flere saker.

IMOT SELVFORSVAR I SKOLEN: -Vi jenter er ingen homogen gruppe og vi trenger definitivt ikke noe feministisk fag i skolen for å fortelle oss at vi er like mye verdt som gutta, mener Ida Berg-Johnsen i Unge Høyre. John T. Pedersen/Dagbladet
IMOT SELVFORSVAR I SKOLEN: -Vi jenter er ingen homogen gruppe og vi trenger definitivt ikke noe feministisk fag i skolen for å fortelle oss at vi er like mye verdt som gutta, mener Ida Berg-Johnsen i Unge Høyre. John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media