Russlands militærøvelse Zapad

La meg være tydelig: - Russland trente på storstilt angrep mot NATO

Hevder Estlands forsvarssjef. Og til høsten kommer største NATO-øvelse på 15 år i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Før Russlands store militærøvelse Zapad (Vest) i fjor høst hevdet Ukrainas president Petro Porosjenko at russernes formål med øvelsen var å forberede sine militære styrker på krig.

Drøye tre måneder etter øvelsen, som det russiske militæret avholder hvert fjerde år, har forsvarssjefen i Estland, general Riho Terras, en enda tydeligere adresse i sin konklusjon etter det han har sett og lært:

- La meg være tydelig: med øvelsen Zapad 2017 simulerte Russland et storstilt militært angrep mot NATO. Det var ikke bare de baltiske landene som var målet.

- Det var en serie øvelser fra det høye nord til Svartehavet. Hele utbredelsen og innholdet i øvelsen var mye større enn Russlands offisielle versjon.

Dette sier forsvarssjefen i Russlands tidligere Sovjet-invaderte naboland Estland i et intervju med Tysklands største avis Bild.

Avisa har analysert Zapad-øvelsene 14. - 20. september gjennom hele høsten mot grensene til EU- og NATO-land.

Flere anonyme etterretningskilder har anslått at Russland satte inn «minst tre ganger så store styrker» som avtalt med NATO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer