Kongressen-angrepet

- La meg være tydelig

McEnany kom med en kort uttalelse torsdag kveld.

KORT: Donald Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany holdt en pressebriefing torsdag 7. januar. Den ble mildt sagt kort. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: President Trump har publisert en video på Twitter, hvor han går langt i å erkjenne at han tapte, og han fordømmer volden som ble utført i Kongress-bygningen onsdag.

- Jeg vil starte med å adressere det hatefulle angrepet på Kongressen. Som alle amerikanere er jeg opprørt over volden, lovløsheten og galskapen, sier Trump i videoen.

Donald Trumps pressesekretær Kayleigh McEnany holder en pressebriefing klokka 23.15 norsk tid. Dette ble varslet bare minutter før briefingen skal skje.

Trump ble utestengt fra flere sosiale medier etter voldelige opptøyer i Kongressen onsdag kveld. Han kom med flere meldinger på Twitter - noen av dem ble slettet, andre såkalt «flagget» for blant annet påstander om valgjuks.

McEnany kommer med en melding på vegne av Det hvite hus:

- La meg være tydelig: Volden vi så i Kongressen var frastøtende, uforståelig og ikke forenlig med amerikanske verdier. Vi fordømmer dette på det sterkeste. Det er uakseptabelt, og de som brøt loven må straffes deretter. Jeg sto her på podiet dagen etter at en historisk kirke brant etter et historisk opprør. Og jeg sa dette: Ytringsfriheten garanterer folkets rett til å samles fredelig, men det vi så var ikke det.

- Ikke ta feil, det vi så i gangene i Kongressen, var ikke det.

- Vi sørger for de skadde og døde, og holder dem i hjertet. Vi takker politiet og vaktene, de er ekte helter. Det vi så, var en gruppe som brøt retten i grunnloven og ødela for de mange tusener som fredelig besøkte hovedstaden. De som ble voldelige, gikk imot alt denne administrasjonen står for. Alle borgere har rett til å leve i trygghet og fred. Nå må USA stå sammen og fordømme volden vi har sett. Vi er ett.

McEnany forlot så podiet uten å ta imot spørsmål eller snakke med pressen.

Natt til torsdag ble altså Trump utestengt fra Twitter.

- Som et resultat av den enorme og pågående voldelige situasjonen i Washington, D.C. har vi vært nødt til å fjerne tre av Donald Trumps twittermeldinger fra tidligere i dag etter gjentatte og alvorlige brudd på våre retningslinjer, skriver selskapet selv på Twitter.

Seinere har både Instagram, Facebook, YouTube og Snapchat gjort det samme.

ALT OM USAVALGET

Gå til oversikten

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer