La menn selge seg

Ingen er tjent med en prostitusjonslov som likestiller menn og kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet gjør i dag en trist øvelse i politisk korrekthet når avisa slår opp at justisminister Knut Storberget overser mannlige prostituerte i forbindelse med det kommende lovforbudet. FAFO skal kartlegge kjøpesexmiljøet i Norge, men vil ikke bry seg om mennene.

Dagbladet gjør også et poeng av at Storberget setter likhetstegn mellom “prostituerte” og “jentene” når han uttaler seg. Selvsagt skal han gjøre det.

Avisartikkelen er et forutsigbart resultat av at likestillinga på noen felt har kommet så langt at vi også kan unne oss å se på oversette mannlige ofre. Jeg applauderer dette, men ikke når det kommer til det seksuelle. Den største utfordringa i åra som kommer, for forholdet mellom menn og kvinner, er nemlig at vi som kultur må innse vår ubevisste forakt for den mannlige seksualiteten. Og handle deretter.

I et innlegg her i høst fastslo jeg at den offisielle forklaringa bak lovforbudet fullstendig mangler logikk. Politikerne påstår at de vil kriminalisere horekunder for å ta de som driver med trafficking – noe som er like fornuftig som om vi bura inn hele Stortinget for å komme lobbyistene til livs. Vi skal forby prostitusjon fordi det ikke er ok at menn kjøper seg tilgang på kvinnelig seksualitet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.