- La muslimene spise frossenmat

Frps Per-Willy Amundsen håper Tromsø fengsel blåser i de innsatte muslimenes krav om bedre mat.

PROVOSERT:
Frps Per-Willy Amundsen er provosert over at muslimer klager over maten i Tromsø fengsel. Bildet er fra en tidligere anledning.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
PROVOSERT: Frps Per-Willy Amundsen er provosert over at muslimer klager over maten i Tromsø fengsel. Bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Nordlys): - Jeg blir oppriktig provosert. For det første over at fanger i Tromsø fengsler klager over feriekolonitilstandene i norske fengsler, som har de beste velferdstilbudene sammenlignet med alle andre frie land i verden. Dernest lar jeg meg provosere like mye av at han trekker muslim-kortet, sier Per-Willy Amundsen til Nordlys.

Erstatningsmat for svin Han reagerer kraftig på Besim Kosumis krav om at muslimene i Tromsø fengsel må få bedre og mer næringsrik mat. Kosumi ble i 2004 tatt, og senere dømt til 16 års fengsel, for å ha ført inn 61 kilo heroin til Oslo.

Som troende muslim har Kosumi ikke lov til å spise svin. Nå har han sittet to år i Tromsø fengsel, og mener erstatningsmaten de får for svinemiddager - som frosne karbonader og grønnsakssuppe - er for dårlig.

- Det at man er muslim og svinefri blir stort sett aldri tatt hensyn til. Vi som ikke kan delta i fellesmåltidene har gått betraktelig ned i vekt fordi vi ikke får middager med riktig og bra næringssammensetning, sier han i dagens Nordlys.

Per-Willy Amundsen, som er stortingspolitiker og energipolitisk talsmann i Frp, mener frossenmat er til pass for personer som har begått kriminelle handlinger i Norge.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer