Lå én uke hjelpeløs på hytta

KIRKENES (NTB): Tor Steinberg (48) fra Hammerfest brakk ankelen. Han lå hjelpeløs i nesten en uke på hytta i Jarfjord ved Kirkenes før naboen kom til unnsetning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter å ha fyrt opp i hytta forrige fredag, skulle Steinberg hente vann i bekken 100 meter unna hytta.

- På tilbaketuren tråkket jeg gjennom snøen, sannsynligvis mellom to steiner. Der knakk foten, tenkte jeg. Jeg hørte nemlig smellet, sier han til avisen Finnmarken.

Ingen hørte ropene om hjelp. Derfor krøp han tilbake til hytta. Han fikk av seg skoen, og krøp til sengs. Dagen etter klarte han å komme seg ut et nødvendig ærend med en piasavakost som krykke. Han klarte også å krype rundt etter mat.

Men i går - tre dager etter at han kom til hytta - var smertene så store at han ikke klarte å komme seg ut av sengen.

- Det verste var at jeg ikke hadde sigarettpapir. Men jeg hadde en tom tobakkspakke som jeg rev opp og brukte som papir. Godt var det ikke, men det hjalp litt på humøret, forteller Steinberg.

Han regnet med å bli etterlyst om han ikke møtte på jobben i tårnet på flyplassen i Hammerfest. Derfor fikk han ikke panikk. Men det var ikke før sist torsdag, etter 140 timer i hytta, hvorav 138 timer i sengen, at naboen som bor noen hundre meter unna, kom til unnsetning. Han hadde reagert på at bilen til Tor Steinberg ikke hadde vært i bruk på flere dager.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer