Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La ned veto mot omstridt homoforbud i Arizona

Etter at delstatens lovgivende forsamling vedtok loven.

LA NED VETO: Den republikanske Arizona-guvernøren Jan Brewer stanset i natt den omstridte homoloven som åpnet for å gi bedriftseiere mulighet til å nekte homofile betjening «av hensyn til religiøs overbevisning».
Foto:
Reuters/Kevin Lamarque/NTB Scanpix
LA NED VETO: Den republikanske Arizona-guvernøren Jan Brewer stanset i natt den omstridte homoloven som åpnet for å gi bedriftseiere mulighet til å nekte homofile betjening «av hensyn til religiøs overbevisning». Foto: Reuters/Kevin Lamarque/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den republikanske Arizona-guvernøren Jan Brewer stanset i natt den omstridte homoloven som åpnet for å gi bedriftseiere mulighet til å nekte homofile betjening «av hensyn til religiøs overbevisning».

- Kunne få negative konsekvenser Guvernøren la i natt ned veto mot lovforslaget.

- Lovforslaget løser ingen konkrete og nåværende bekymringer knyttet til religiøs frihet i Arizona. Jeg har ikke hørt om ett eneste eksempel i Arizona der bedriftseieres frihet har blitt krenket, sier Brewer.

- Lovforslaget er bredt formulert og kan føre til utilsiktede og negative konsekvenser, sier hun videre.

- Etter en avveining av alle argumentene for og i mot, la jeg for et øyeblik siden ned veto mot lovforslaget.

Stort press
Brewer sa til forkjemperne for lovforslaget at hun mente at lovforslaget kunne skape flere problemer, enn det kunne løse noen.

- Jeg vil at lovforslagets forkjempere skal vite at jeg forstår at de tradisjonelle normene rundt ekteskap og familie blir utfordret som aldri før. Samfunnet vårt går gjennom flere dramatiske endringer. Likevel tror jeg oppriktig at lovforslaget har potensiale til å skape flere problemer enn den har som hensikt å løse, sier hun.

Brewers taleskrivere understreket nok viktigheten av at hun måtte si at hun oppsiktig trodde dette, for Brewer har blitt utsatt for stort press fra blant annet store bedrifter som Apple og American Airlines, men også politikere.

Den republikanske senatoren og tidligere presidentkandidaten John McCain var blant de som oppfordret Brewer til å legge ned en veto. I en uttalelse sier McCain at det amerikanske folk nå er sikret at alle er velkommen til å bo, arbeide og nyte Arizona.

- Jeg setter pris på guvernør Brewers avgjørelse. Jeg håper at vi nå kan komme oss videre fra denne uenigheten og forsikre det amerikanske folk om at alle er velkommen til å bo, arbeide og nyte den vakre delstaten Arizona.

Saken oppdateres.

STOR MOTSTAND: Guvernør Jan Brewer har blitt oppfordret til veto av demonstranter. Foto: AP Photo/Matt York/NTB Scanpix
STOR MOTSTAND: Guvernør Jan Brewer har blitt oppfordret til veto av demonstranter. Foto: AP Photo/Matt York/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart