Isbjørn skutt på Svalbard

- La oss gå for nærme en isbjørn i dens naturlige miljø, og så drepe den hvis den kommer for nærme. Idioter

Komiker Ricky Gervais er blant mange som kritiserer cruiseselskapet etter at en isbjørn ble skutt og drept på Svalbard lørdag.

DYREVERNER: Den britiske komikeren Ricky Gervais er blant mange som reagerer etter at en isbjørn ble skutt og drept på Svalbard. Foto: REUTERS/Neil Hall/File Photo
DYREVERNER: Den britiske komikeren Ricky Gervais er blant mange som reagerer etter at en isbjørn ble skutt og drept på Svalbard. Foto: REUTERS/Neil Hall/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag morgen gikk en isbjørn gikk til angrep på en mann i 40-åra på Sjuøyene, nord på Svalbard. Hendelsen skjedde da turister fra cruiseskipet «MS Bremen» gikk i land på en av øyene.

Nå får det tyske cruiserederiet Hapag-Lloyd Cruises hard kritikk etter hendelsen. Mannen som ble angrepet var ansatt som vakt på skipet og hadde som oppgave å gå i land før passasjerene for å sikre at det ikke var isbjørner i området.

- Hendelsen skjedde da et isbjørnvaktlag på fire personer, som alltid ifølge loven er om bord på ekspedisjoner som denne, forberedte landgang, skriver selskapet på Facebook.

- Utrolig tragisk

Vaktlaget oppdaget imidlertid ikke isbjørnen, som angrep en av vaktene. De andre vaktene endte dermed med å skyte og drepe bjørnen. Mannen, som ble angrepet, ble fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø med moderate skader.

WWF Verdens Naturfond beskriver isbjørnen som en sårbar dyreart og reagerer skarpt på hendelsen.

- Det er utrolig tragisk. Når det bare er 25.000 isbjørner igjen på kloden, er hver enkelt viktig. Når du er i økosystemet som turist, som oppdager eller som forsker, har du et ansvar for å følge protokollene for å sørge for at du er trygg, og at du ikke forstyrrer den ville oppførselen til isbjørner, sier naturkonservator Jeff Corwin om hendelsen til CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer