La oss lese Hamsun

Vi syter og har dårlig arbeidsmoral. Det feier en blå vind over landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VI HAR HØRT DET FØR,

vi borgere i velstandsnasjonen Norge. Vi vet rett og slett ikke hvor godt vi har det. Til tross for grandiose sykelønnsordninger og rekordlav rente legger den jevne arbeidstaker seg til sengs for et godt ord. Tre dager til ende kan vi ligge der uten legeerklæring. Skal se om det ikke er mulig å sluke en roman eller to på arbeidsgivers bekostning. NHO-sjefen mener vi syter. Trygdedirektøren er bekymret for vår arbeidsmoral.

VEL, UTSPILLET

tidligere denne uka fra NHO-sjef Finn Bergesen jr. er nok godt timet. Om ikke lenge er vi i gang med sentrale lønnsforhandlinger. Da skal LO og Gerd-Liv Vallas kvinner og menn argumentere på vegne av de fleste av oss, altså arbeidstakerne. Bergesen og hans like skal videreføre sine resonnement om hvor godt vi har det, og derfor trenger vi aldeles ikke noe lønnspåslag. Mon ikke det kommer flere anmodninger fra arbeidsgiversiden den nærmeste tida om at vi alle må vise måtehold - nå da gjelda er gunstigere å ha enn noen gang og prisene er lavere enn noensinne.

BERGESEN

får hjelp fra sosialminister Ingjerd Schou som appellerer til at vi alle skal holdes i øra. Tante Sofie kunne ikke sagt det tydeligere. Dessuten mener hun vi bør få bukt med den kulturen som tillater oss å være borte fra arbeid, selv om vi ved litt tilrettelegging kunne vært der. På jobben altså. Kan hende skal vi ta det med tilrettelegging på alvor i disse tider da effektivitet og feit bånnlinje er alle sjefers mantra. For når trygdedirektøren kaster seg inn i klagesangen og sier han er bekymret over sykeliggjøringa, er det kanskje på tide å vende det andre kinnet til.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.