«La oss si en 15, 16, 17, 18 milliarder kroner til sammen»

SVOLVÆR (Dagbladet): Jens Stoltenbergs første møte med Kommune-Norge etter krisepakken, ble et lykketreff. Svolvær er kommunen som tjener 20 millioner på Arbeiderpartiets omlegging av inntektssystemet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det ville vært vanskelig for deg å komme hit uten den ekstra milliarden til Kommune-Norge, sa Ap-ordfører Hugo Bjørnstad da Jens Stoltenberg kom til Svolvær i går kveld. - Ja, det hjelper med penger, men det beste av alt er at dere er vinnerkommunen. På grunn av vår omlegging kan dere se fram til 20 millioner ekstra fram til 2005, sa statsministeren før han gikk inn til folkemøtet i kinoen.

Løfter

En etter en tok ordet og krevde Lofast sluttført, veien som skal binde øyriket med 23000 lofotværinger til fastlandet. Og Jens gikk langt i å svare som om han lovet penger på neste års budsjett. Han røpet til og med nesten hvor mange kroner samferdselsministeren får i 2001 til å bygge vei for. - La oss si en 15, 16, 17, 18 milliarder kroner til sammen, og jeg forstår kravet deres godt, sa statsministeren. Men han hadde ingen ting å love dem som raskest mulig vil bryte eksportforbudet for et av Lofotens viktigste «husdyr», vågehvalen. Stoltenberg fikk servert nyheten om at den første hvalskøyta som la til kai i kommunen, hadde kastet fem tonn spekk på grunn av manglende avsetning. Overfisket i Barentshavet hadde han heller ikke en klar holdning om, bare et ønske om bedre samarbeid med russerne og grundigere forskning på bestanden.

Sjarmøretappe

To timer og mange vei-, fisk- og kraftspørsmål seinere fikk endelig folk se statsministerens viktigste egenskap. - Se hvor flink han er til å snakke med alle. Han holder blikket og er oppriktig interessert, utbrøt ei partidame. Og Jens husker godt første gang han var i Svolvær, en gang midt på åttitallet. - Da raste vi gjennom hele Lofoten og vervet 16- 17-åringer til AUF, på døgnskift! tore.gjerstad@dagbladet.no # I RORBULAND: - Jeg husker godt første gang jeg var i Svolvær. Da raste vi gjennom Lofoten og vervet 16- 17-åringer til AUF, på døgnskift, betrodde den tidligere AUF-leder Jens Stoltenberg ordfører Hugo Bjørnstad (Ap) i Vågan kommune. # Foto: INGUN A. MÆHLUM JENS STOLTENBERG statsminister L a oss si en 15, 16, 17, 18milliarder kroner til sammen» # SVOLVÆR (Dagbladet): Jens Stoltenbergs første møte med Kommune-Norge etter krisepakken, ble et lykketreff. Svolvær er kommunen som tjener 20 millioner på Arbeiderpartiets omlegging av inntektssystemet. # Av TORE GJERSTAD # - Det ville vært vanskelig for deg å komme hit uten den ekstra milliarden til Kommune-Norge, sa Ap-ordfører Hugo Bjørnstad da Jens Stoltenberg kom til Svolvær i går kveld.

- Ja, det hjelper med penger, men det beste av alt er at dere er vinnerkommunen. På grunn av vår omlegging kan dere se fram til 20 millioner ekstra fram til 2005, sa statsministeren før han gikk inn til folkemøtet i kinoen.

Løfter


En etter en tok ordet og krevde Lofast sluttført, veien som skal binde øyriket med 23000 lofotværinger til fastlandet. Og Jens gikk langt i å svare som om han lovet penger på neste års budsjett. Han røpet til og med nesten hvor mange kroner samferdselsministeren får i 2001 til å bygge vei for.

- La oss si en 15, 16, 17, 18 milliarder kroner til sammen, og jeg forstår kravet deres godt, sa statsministeren.

Men han hadde ingen ting å love dem som raskest mulig vil bryte eksportforbudet for et av Lofotens viktigste «husdyr», vågehvalen.

Stoltenberg fikk servert nyheten om at den første hvalskøyta som la til kai i kommunen, hadde kastet fem tonn spekk på grunn av manglende avsetning. Overfisket i Barentshavet hadde han heller ikke en klar holdning om, bare et ønske om bedre samarbeid med russerne og grundigere forskning på bestanden.

Sjarmøretappe


To timer og mange vei-, fisk- og kraftspørsmål seinere fikk endelig folk se statsministerens viktigste egenskap.

- Se hvor flink han er til å snakke med alle. Han holder blikket og er oppriktig interessert, utbrøt ei partidame.

Og Jens husker godt første gang han var i Svolvær, en gang midt på åttitallet.

- Da raste vi gjennom hele Lofoten og vervet 16- 17-åringer til AUF, på døgnskift!