- La oss sørge i fred!

MOELV (Dagbladet): Det lille tettstedet ved Mjøsa er i dyp sorg etter det meningsløse drapet på sambygningen Bernt Christian Thon Reppe (24). De litt over 4000 innbyggerne står sammen og ber om å få sørge i fred.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rånerne kjører fortsatt fram og tilbake gjennom hovedgata i Moelv, men det kommer til å gå lang tid før dagliglivet igjen innhenter det lille tettstedet i Ringsaker kommune i Hedmark. Like før klokka 02.00 natt til lørdag gikk en full og bevæpnet ungdom amok utenfor utestedet Snorre Kompagniet i Oslo sentrum.

Den livsglade studenten Bernt Christian Thon Reppe var på feil sted til feil tid. Kula som traff han i bakhodet var årsaken til at 24-åringen endte sine dager på Ullevål sykehus et døgn seinere.

- Det er så tragisk, unødvendig og meningsløst. Akkurat nå føles det som om livet aldri kommer til å gå videre. Hvorfor måtte den siktede 20-åringen trekke pistol? Skjønner han ikke at han nå har ødelagt en rekke menneskeliv?

Venner samlet seg

Kameraten som sier dette til Dagbladet ber om å få være i fred. Han ber om forståelse for at ingen av de nære vennene vil snakke med pressen. Sammen med familien vil de sørge i fred.

Bernt Christian Thon Reppe forlot handel og kontor-linjen ved Brumunddal videregående skole i 1996. Full av optimisme for fremtiden flyttet han til Oslo for å studere.

- Bernt Christian var rolig og svært snill. Selv om han var svært sosial person, var han ikke veldig aktivt med i det sosial miljøet her på skolen, sier en av klassekameratene i Oslo til Dagbladet.

I Oslo flyttet Bernt Christian sammen med sin tre år yngre kjæreste, også hun fra Moelv. De hadde nettopp flyttet inn i en ny leilighet, da to kamerater fra hjemstedet kom på besøk. De ble vitner til at 24-åringen regelrett ble plaffet ned på åpen gate i Oslo sentrum. Politiet har allerede solide bevis mot pakistaneren som er siktet for overlagt drap. Våpenet 20-åringen ble pågrepet med blir nå undersøkt, og en rekke vitner har forklart til politiet at de så mannen skyte inn i restauranten.

De siste dagene har de nære vennene snakket mye om tapet.

- Vi tok selv initiativet til å samle oss, sier en venn til Dagbladet.

- Men uansett hvordan man snur og vender på det, er det umulig å skjønne motivet bak ugjerningen.

Blid og åpen

Bernt Christian vokste opp i Moelv. Alle kjenner alle, og 24-åringen får de beste skussmål fra sambygdningene.

- Han var så blid og åpen, sier Guri Sjetne i turnklubben, hvor Bernt Christian lenge var aktiv både som utøver og instruktør.

- Han var alltid glad, sier folk vi møter på gata i Moelv.

- En flott gutt, mener en butikkeier.

Ingen vil ha navn og bilde i avisa. For i bygda er samholdet det viktigste. Når familie og venner ber pressen om ro, mener de at det ikke er riktig av dem å stå frem.

- Det er en svært, svært tung periode. Sorgen er personlig, sier folk som kjenner familien til den drepte.

Mens Moelv sørger, jobber fem-seks etterforskere ved voldsavsnittet nå med å avhøre vitner som kan belyse hva som skjedde i Oslo sentrum.

- Vi har forklaringer fra mellom 10 og 20 vitner som har sett forskjellige deler av hendelsen, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ved voldsavsnittet på Oslo politikammer.

SNORRE KOMPAGNIET: Her skjedde tragedien. Bernt Christian Thon Reppe sto med ryggen til utgangsdøre da han ble skutt i hodet.