Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La oss være homofile

Med sine krenkende uttalelser er Basim Ghozlan en trussel mot det mangfoldet vi har skapt i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amir Payan har opprettet et opprop på db.no. Trykk her for å gi din underskrift.

Undertegnede leste med sjokk uttalelsene til Basim Ghozlan, forstander i Det islamske forbundet, om hans syn på homofili. Det er ikke første gang Ghozlan har ytret disse holdningene og jeg har den siste tiden daglig blitt kontaktet av innvandrere som har blitt meget støtt og provosert over denne holdningen.

Mange har flyktet til Norge fra regimer som utviser de samme holdningene og de har fått innpass i et demokratisk land hvor man kan bygge en fremtid for seg selv og sine barn i et samfunn hvor alle skal ha de samme rettigheter uavhengig av etnisitet, kjønn, religion og legning.

For mange av oss kommer derfor Ghozlans uttalelser som et gufs fra fortiden.

En vellykket integrering er avgjørende for at vi skal få bygge den fremtiden vi ønsker, i felleskap med andre mennesker fra forskjellige nasjoner og med ulike religioner. Når personer som Ghozlan står frem og utviser en slik intoleranse og menneskeforrakt er det ikke bare sårende og farlig for homofile, det er også skadelig for oss innvandere som en gruppe.

Med sine krenkende uttalelser er Ghozlan en trussel mot det mangfoldet vi har skapt i Norge.

Vi forventer at majoriteten og minoritetsmiljøene alle skal ta aktiv del i integreringen. Da må man ha respekt for alle andre mennesker uansett hvilken legning eller bakgrunn de har. Ghozlan og Det islamske forbundet må - som resten av oss - ta sin del av ansvaret for denne integreringen. Når Ghozlan går ut med noe som kan sidestilles med rasisme, oppleves dette som sjokkerende, men også som en ren provokasjon for oss innvandere som ønsker å bygge en felles fremtid sammen med etniske nordmenn.

Skal vi kunne sikre en vellykket fremtid for våre barn og våre barnebarn, i en verden som blir mer og mer multikulturell, må ekstremister som Ghozlan slås hardt ned på.

HOMOFILES RETTIGHETER: - Skal vi kunne sikre en vellykket fremtid for våre barn og våre barnebarn, i en verden som blir mer og mer multikulturell, må ekstremister som Basim Ghozlan slås hardt ned på, skriver Amir Payan. Han har opprettet et opprop på db.no. Trykk her for å gi din underskrift. Foto: ODDMUND LUNDE
HOMOFILES RETTIGHETER: - Skal vi kunne sikre en vellykket fremtid for våre barn og våre barnebarn, i en verden som blir mer og mer multikulturell, må ekstremister som Basim Ghozlan slås hardt ned på, skriver Amir Payan. Han har opprettet et opprop på db.no. Trykk her for å gi din underskrift.
Foto: ODDMUND LUNDE Vis mer

Vi forlanger derfor at kulturministeren og likestillingsministeren kutter statsstøtten til IRN inntil Ghozlan står frem med en offentlig beklagelse. Vi forventer at han legger seg flat og offentlig anerkjenner homofile og lesbiske som likeverdige.

Hvis ikke Det islamske forbundet tar til fornuften og avsetter Ghozlan, vil vi forfølge denne saken med markeringer og vi oppfordrer andre, både enkeltpersoner og organisasjoner, om å gjøre det samme.

Når vi møter på slike fordommer i dagens samfunn skal både etniske nordmenn og nordmenn med innvandrerbakgrunn i fellesskap sette foten ned. Vi må gi beskjed om at vi ikke tolerer slike holdninger i det samfunnet vi og våre barn skal leve i. 

Av og til avler toleranse intoleranse, og det gjelder i høyeste grad i dette tilfelle. Vi ber derfor om at kulturministeren og likestillingsministeren umiddelbart griper inn og viser at fellesskapet under ingen omstendigheter sponser organisasjoner som viser skammelige holdninger som Ghozlan i Det islamske forbundet har gjort.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media