TAKKEKORT: «For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skrev Joner på Facebook i går. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB Scanpix
TAKKEKORT: «For hver eneste donasjon som kommer inn, vil Sylvi Listhaug motta et personlig takkekort fra NOAS. Mitt håp er at hun skal få et trailerlass... Og føler skammen» skrev Joner på Facebook i går. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Lise Åserud / NTB ScanpixVis mer

Kristoffer Joner og Sylvi Listhaug

«La oss vise Sylvi Listhaug hvordan et hylekor faktisk høres ut?». Ja, svarer flere hundre nordmenn

Inviterer til hylekor utenfor Justisdepartementets kontorer. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hylekor - definert som «allmenn misnøye som kommer til uttrykk» av Bokmålsordboka.

Det var også ordet Sylvi Listhaug brukte for å ta motstand fra gårsdagens oppgjør startet av skuespiller og Arbeiderparti-politiker Kristoffer Joner, i samarbeid med NOAS (Norsk organisasjon for asylsøkere) og reklamebyrået Anorak.

«Bli med og si klart og tydelig ifra at vi ikke lar oss stoppe av dette hylekoret. Vi vil fortsette å kjempe for en streng og bærekraftig asylpolitikk som sikrer den norske velferdsmodellen», skrev innvandrings- og integreringsministeren på Facebook i går kveld.

2000 interesserte

Etter at Listhaug karakteriserte det enorme engasjementet rundt NOAS-aksjonen som et hylekor, tok Marit Andersen til Twitter.

«Jeg er med på å dra til @Justisdep for å vise @SylviListhaug hvordan hylekor høres og ser ut, hvis noen kunne tenke seg å organisere det».

Twitter-meldinga førte til at det kort tid etter ble opprettet et eget arrangement på Facebook under navnet «Hylekor mot Sylvi Listhaug».

I skrivende stund har 363 mennesker meldt seg på, og 2000 har oppgitt at de er «interessert».

- Hyle litt på ordentlig

«La oss vise Sylvi Listhaug hvordan et hylekor faktisk høres ut? Ikke for å bli for primalskrikhippie, men det er sikkert er par av oss som har behov for å slippe løs litt av hvert i disse dager også.. Vær så snill å henge med a, for dette blir utrolig pinlig hvis det ikke er litt volum», står det i beskrivelsen på Facebook.

Det er også lagt til en tilleggsopplysning: «Dette initiativet er en spontan auksjon uten bånd til hverken kommunikasjonsbransje, lobbygrupper eller politiske bevegelser eller fraksjoner».

Det er Marit Andersen som står oppført som initiativtaker til arrangementet, sammen med Martin Bjørnersen.

- Jeg så tweeten og kjente på et behov for å faktisk hyle litt på ordentlig. Og siden folk har meldt seg på er det sikkert andre som trengte det, da, sier Bjørnersen til Dagbladet.

Flere kommenterer at de gjerne skulle vært med, men fordi arrangementet er lagt til Oslo i arbeidstiden, er det mange som ikke har mulighet.

- Jeg blir skremt

Én har også publisert et åpent brev til innvandrings- og integreringsministeren på arrangementssiden, der står det blant annet:

«Jeg blir ganske skremt når en norsk statsråd for det første offentlig kaller sine kritikere for 'hylekoret', for det andre ikke engang evner å ta til seg kritikken som fremsettes, og for det tredje slett ikke klarer å svare saklig på den».

Morgendagens hylekor skal samles utenfor kontorene til Justisdepartementet i Nydalen. Så gjenstår det bare å se om volumet blir stort nok.