La på fett før mai-utgaven

I neste nummer av Shape Up er ribbeina til den svært slanke modellen rett og slett fjernet. - Sunne og friske modeller er mest trendy, sier redaktør Anlaug Sanderød.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge henne er det første gang helse- og skjønnhetsbladet Shape Up, med et opplag på 25000, manipulerer et bilde på den måten.

- Vi fjerner ikke en cellulitt, men akkurat de ribbeina ble for sterke. De ville ha sendt ut et dårlig signal til våre lesere, sier hun.

Litt feitere

I forhåndsannonsen til maiutgaven er bildet av jenta som strekker seg oppover, brukt slik fotografen i det utenlandske billedbyrået tok det. I mainummeret vil leserne se jenta uten antydning til ribbein. Et ekstra fettlag er lagt på for Shape Ups skyld.

- Vi har alltid brukt modeller i størrelse 38, og foretrekker muskuløse modeller. Interessant å se at resten av bransjen vil gjøre det samme, sier Anlaug Sanderød.

Dagbladet skrev i helga om at flere større kvinneblader nå samarbeider med modellbyråer og Interessegruppa for kvinner med spiseforstyrrelser for å gjøre noe med dagens kvinneideal.

Livsstilstrend

- Livsstil, sunnhet og helse er den nye trenden blant kvinner. Alle de nye helsebladene viser at dette er et voksende marked. Vår måte å redde kvinner fra den magre imagen på er å tilby dem et sunt alternativ, sier redaktøren.

FOR TYNN: Denne modellen ble for tynn for Shape Up. Derfor ble hun gjort sunnere i magasinet.