Medvedev ut mot norsk politi:

- Lå på gulvet uten klær

Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev møter tirsdag i Oslo tingrett, tiltalt for flere forhold. Fra vitneboksen kritiserer han norsk politi.

TILTALT: Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev står tiltalt for flere forhold. Tirsdag møter han i Oslo tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
TILTALT: Den antatte Wagner-avhopperen Andrej Medvedev står tiltalt for flere forhold. Tirsdag møter han i Oslo tingrett. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Tirsdag morgen møter den angivelige Wagner-avhopperen Andrej Medvedev (26), som flyktet til Norge i januar, i Oslo tingrett.

Medvedev står tiltalt for ordensforstyrrelse, for å ha motsatt seg arrest i etterkant av en episode på byen i Oslo i slutten av februar og for vold mot politiet.

Politiet har også tatt ut tiltale for brudd på våpenloven etter en hendelse utenfor et utested i Oslo sentrum i mars. Bakgrunnen er at han seint på kvelden hadde en luftpistol innenfor bukselinningen.

Medvedev erkjenner delvis straffskyld: Han erkjenner straffskyld for tre tiltalepunkter, inkludert bæring av luftvåpen, men nekter for politivold.

Aktor Vegard Gjertsen legger ned påstand om 18 dagers ubetinget fengsel for forholdene Medvedev er tiltalt for. Forsvarer Brynjulf Risnes ber imidlertid om frifinnelse for tiltalepunkt 1.

- Oppsto en slåsskamp

Like etter klokka 09.30 inntar Medvedev vitneboksen, iført en beige collegegenser, beige bukser og brune sko.

Fra vitneboksen forklarer han seg om hendelsen som oppsto utenfor en pub i Oslo sentrum 22. februar.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer