La på sprang etter knivraner

Politiet etterforsker et ran der en person skal ha stjålet Elkjøp-varer til et femsifret beløp og truet med kniv i Årnes. Thomas (47) og Kristoffer (20) la på sprang etter gjerningspersonen.

DELTOK I JAKTEN: Thomas Smemo Wego og sønnen Kristoffer deltok i jakten etter knivraneren i Årnes lørdag. Foto: Privat
DELTOK I JAKTEN: Thomas Smemo Wego og sønnen Kristoffer deltok i jakten etter knivraneren i Årnes lørdag. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi passerte Elkjøp-butikken da en tilsynelatende ung mann kom løpende ut med en ansatt bak seg, sier Thomas Smemo Wego (47) til Dagbladet.

- Vi tenkte det var litt dumt at den ansatte måtte jage en potensiell butikktyv alene, så jeg og sønnen min Kristoffer (20) la på sprang etter.

Thomas forteller at familien var i sentrum i forbindelse med Årnesdagene da de ble vitne til den dramatiske hendelsen – og seinere sto midt oppi den.

- Den ansatte var noen meter foran oss. Midt under jakten snudde plutselig gjerningspersonen seg mot ham, og han trakk seg tilbake.

- Og så skjedde?

- Så snudde den ansatte seg til oss og sa at vi også måtte holde oss unna. Gjerningspersonen hadde kniv, forteller 47-åringen.

- Skremmende

Thomas forteller at adrenalinet bruset i kroppen under jakten. Og de ga seg heller ikke da kniv-beskjeden kom.

- Vi tok avstand, men fortsatte å følge gjerningspersonen gjennom mengden, sier han til Dagbladet og forteller at de fulgte han ned til den lokale togstasjonen og litt til, før han ble borte.

Øst politidistrikt skriver også at gjerningspersonen sist ble sett ved togstasjonen. De satt ut et politihelikopter i søket etter ham, men opplyser i 18-tida at søket er avsluttet uten funn.

- Hvordan var det å bli vitne til dette?

- Det er absolutt ikke hyggelig å bli vitne til noe slikt som dette – spesielt midt under Årnesdagene, da mange er ute med familien. Vi hadde selv en 11-åring med oss. Gjerningspersonen virket også ustabil, så nei … det er skremmende at folk kan finne på å ty til våpen, forteller Thomas Smemo Wego.

Han sier at han aldri har opplevd noe liknende.

Politiet ber om tips

Politiet beskriver hendelsesforløpet slik:

Gjerningspersonen kom i kassa på Elkjøp-butikken og hadde med seg flere varer. Det skal ha oppstått en diskusjon mellom ham og betjeningen, og han skal så ha tatt med seg varene uten å betale. En ansatt kom løpende etter for å få disse tilbake (det er her Thomas Smemo og Kristoffer Wego kommer inn i bildet). Etter litt ble en kniv trukket og den ansatte trakk seg tilbake.

Operasjonsleder Kristian Loraas opplyser til Dagbladet at gjerningspersonen skal ha stukket av med varer til et femsifret beløp.

De etterforsker nå hendelsen som et tyveri med etterfølgende trusler med kniv.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer