Lå på sykehus i 32 dager med de samme sokkene

- Fy f... kor de lukta, sier pasienten på Tromsø-sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 50 år gammel hjertepasient ble sendt til sykehus i det han sto og gikk i den 17. november. Da han ble utskrevet 32 dager senere, hadde han fortsatt på seg de samme sokkene.

50-åringen gikk med de samme sokkene i 32 lange dager mens han var innlagt på Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Han fikk ny truse og pasientskjorte, men sokker var det verre med.

- Jeg skjønner ikke at de ikke kan ha penger til sokker til pasientene, når de har til truser og skjorter. Hvor langt skal de gå i sparetiltak? Ville styrelederen ha gått i de samme sokkene i 32 dager, sier Torbjørn Tryti til Nordlys.

Han ble sendt til sykehuset 17. november. Der gjennomgikk han en svært omfattende hjerteoperasjon. Han skryter av både legene og pleierne, men problemet var at sokkene omtrent kunne stå alene da han endelig kom hjem igjen like før jul.

- Fy f... kor de lukta! Akkurat som i militæret, for da var jeg en slurvepeis, sier Tryti.

Nå er sokkene vasket igjen, og ettersom Tryti nå også har kuttet ut røyken, får han råd til å kjøpe seg mange nye sokkepar.

UNNs kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord sier at det ikke er sparetiltak som gjør at sykehuset mangler sokker. Sokker inngår rett og slett ikke i det vanlige utvalget av sykehusklær. Det gjør derimot truser, pasientskjorter og slåbroker.

NTB