- La Postgirobygget bli boliger

- Boligkrisa er større enn vi aner, og Postgirobygget burde raskt vært omgjort til billige utleieboliger. Det sier SVs førstekandidat i Oslo, Kari Pahle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42 prosent vil ha styrt boligmarked

Pahle er nestleder i byutviklingskomiteen og ser på de ledige lokalene i det utskjelte bygget som en god mulighet for å avhjelpe boligmangelen.

- Postgirobygget er sikkert ikke det eneste næringsbygget i Oslo som burde vært omgjort til boligformål, men det viktigste er å bygge flere og billige boliger.

Pahle rister på hodet av ordførerkandidatenes avdramatisering av situasjonen på boligmarkedet.

- Det er utrolig at Per Ditlev-Simonsen og Åse Kleveland ikke mener det er en boligkrise i Oslo. Jeg tror situasjonen er verre enn vi aner. Derfor er vi nødt til å gjøre noe radikalt.

Kari Pahle mener det ville sett bedre ut i dag hvis Høyre-byrådet hadde fulgt bystyrets oppfordring i desember 1996 om å få flere utleieboliger.

- Hadde byrådet tatt vedtaket på alvor, kunne vi allerede vært i gang med en offensiv for flere utleieboliger. Byrådet hadde en enestående mulighet som det har skuslet vekk.

PLASS TIL LEILIGHETER: -Postgirobygget er sikkert ikke det eneste næringsbygget i Oslo som burde vært omgjort til boligformål, sier Kari Pahle.