Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Lå sju timer i styrtet fly

En mann på 52 år og hans svigermor på 66 år krasjet i fjellet Storskarven med et lite privatfly like etter avgang fra en privat flyplass ved Storlien i Nord-Trøndelag i går. Sterkt forkomne ble de funnet rundt klokka 22.30, etter sju timer i flyvraket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to skulle fra Stordal like ved svenskegrensa til Hamar og tok av ved 15-tida. De skulle mellomlande på Værnes, bare 23 kilometer unna, for å bunkre bensin.

Nødsignaler

Siden de ikke meldte fra at de var ankommet Hamar, ble de etterlyst like etter klokka 20.00. I mellomtida hadde tårnet på Værnes flyplass mottatt to meldinger fra passasjerfly om at det var registrert nødsignaler i området vest for Stordal.

Krasjet i fjell

Redningssentralen på Sola ble varslet, og et Sea King-helikopter med avansert peileutstyr ble sendt ut fra Ørland flystasjon umiddelbart.

- Vi kom oppover Meråker-dalen, for vi trodde de kanskje hadde fløyet opp feil dal. Vi fikk ikke inn noe peilesignal, men plutselig så vi en mann som sto og vinket på en seter. Vi landet, og han spurte om vi lette etter et fly, for han hadde sett et fly som hadde fløyet lenger opp i dalen. Han viste retning, og vi fløy i den retningen og hørte nødpeilesignalene. Vi lokaliserte flyvraket nesten på toppen av Storskarven i 1000 meters høyde, sier kaptein Birger Austad ved 330-skvadronen til Dagbladet.

Vanskelig

Det var vanskelige flyforhold, med vind og tåke under letingen, men helikopteret fant en landingsplass.

- Begge har hatt utrolig flaks, for flyvraket lå på taket og motoren var trykt inn i kabinen. De hadde skader og frøs, men vi ga dem varmetepper og intensivbehandling, og fikk fraktet dem til regionsykehuset i Trondheim, sier en glad Austad.

Alvorlig for kvinnen

Storskarven er en fjelltopp på ca 1000 meter, og et ulendt terreng gjorde arbeidet for redningsmannskapene svært vanskelig.

Etter intensiv behandling på stedet ble de fløyet til regionsykehuset i Trondheim.

Den 66 år gamle kvinnen er alvorlig skadd, og tilstanden er ustabil. 52-åringen er lettere skadd, opplyser Regionsykehuset i Trondheim til NTB.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media