Vedum: Sp er Ernas hovedmotstander

La slagplanen for sju år siden

Senterpartiet er regjeringens hovedmotstander, sier partileder Trygve Slagsvold Vedum. Om statsministerposten er han mye mindre tydelig. Og SV virker han ikke engang å ha hørt om.

GUTTEN I RØYKEN: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er den soleklare vinneren på alle meningsmålinger for tiden. Gutten i røyken i norsk politikk følger en vinneroppskrift fra sju år tilbake når han utroper Sp til regjeringens hovedmotstander. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet
GUTTEN I RØYKEN: Trygve Slagsvold Vedum (Sp) er den soleklare vinneren på alle meningsmålinger for tiden. Gutten i røyken i norsk politikk følger en vinneroppskrift fra sju år tilbake når han utroper Sp til regjeringens hovedmotstander. Foto: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ILSENG (Dagbladet): - Hvor er øksa? Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum rister tak i noen snødekte reinsdyrskinn i gapahuken noen hundre meter unna hjemmet sitt på Bjørby gård.

Vintersnøen er i ferd med å legge seg over jordene på Ilseng i Stange og Vedum akter å tenne et bål til ære for fotografen. Han er tross alt gutten i røyken i norsk politikk.

I dette intervjuet med Dagbladet utroper han seg til Solberg-regjeringens hovedmotstander i valgåret 2021. Og han presenterer en snart sju år gammel slagplan som han selv mener forklarer Senterpartiets formidable framgang.

Men først skal det bli fyr på bålet.

I flammene

- Jeg har ikke tall på hvor mange småøkser som har forsvunnet herfra. Det er så mange unger som flyr her, sier Vedum med et litt oppgitt smil.

Stemmen skjuler en viss stolthet over at grendas gutter og jenter bruker turområdet, som i hovedsak er tilrettelagt av familien Vedum selv. Kyndig bygger han et bål av den litt for grove veden.

Selvsagt får han fyr med en gang. Det meste lykkes for Vedum om dagen.

- Det er fint med bål, altså. Det må til det, sier Vedum, mens fotografen rigger seg til på den andre siden av flammene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer