La ut bilde av intetanende sikh-kvinne på internett

Så fikk fotografen seg en skikkelig overraskelse.

PAPARAZZI: Personen som tok dette bildet av Balpreet Kaur ante nok ikke hvor stor oppmerksomhet det ville få, og enda mindre hvilken form den ville anta. Foto: ANONYM
PAPARAZZI: Personen som tok dette bildet av Balpreet Kaur ante nok ikke hvor stor oppmerksomhet det ville få, og enda mindre hvilken form den ville anta. Foto: ANONYMVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ondsinnede og tilsynelatende tanketomme innlegg på internett, gjerne skjult bak pseudonymer, er knapt noe nytt fenomen. Falske facebook-profiler, rasistiske utsagn, pinlige bilder av intetanende ofre og lignende, spretter med jevne mellomrom fram som ugress.

Det som er spesielt med denne saken er ikke at vedkommende som la ut bildet på Reddit ikke helt fattet omfanget av det han satte i gang, det er etterspillet det fikk.

Svarte fotografen tilbake Bildet av Balpreet Kaur - en kvinnelig sikh med en anseelig mengde ansiktshår - har gått runden på internett siden det ble lagt ut for åtte måneder siden, og kommentarene på nettstedet har i skrivende stund nådd 1653 i tallet.

Det hagler med både støtteerklæringer til kvinnen, og kommentarer som forsøker å latterliggjøre henne. En prøver seg blant annet på ordspillet,

«is this some kind of Sikh joke?», er dette en form for «syk» spøk.

Så plutselig kommenterte kvinnen på bildet selv.

Forklarer hvorfor Kommentarene på Reddit rangeres etter et poengsystem, og svaret fra Kaur ligger på topp med solid margin.

- Hei folkens. Dette er Balpreet Kaur, jenta på bildet. Jeg visste faktisk ikke om dette før noen venner av meg fortalte meg om det på Facebook. Dersom OP-en (den som opprinnelig la ut bildet) ønsket et bilde, så kunne de bare spurt slik at jeg kunne smilt :)

De er de første par linjene i svaret, som er ganske langt. Kaur forklarer hvorfor hun ikke barberer bort det som mange i vesten vil anse for å være en sjenerende mengde ansiktshår.

- Ja, jeg forstår at folk ofte misforstår hvilket kjønn jeg er, og at jeg ser annerledes ut enn de fleste kvinner. Men, døpte sikher tror på at kroppen er hellig - den er en gave som er gitt oss av den gudommelige (som ikke har noe kjønn faktisk) og vi må holde den intakt som en underkastelse av den gudommelige vilje, skriver Kaur blant annet.

Svaret hennes har blitt sitert av medier verden over, og folk gikk mann av huse med støtteerklæringer til kvinnen.

Hele svaret hennes kan man lese øverst blant kommentarene til innlegget på Reddit

Så svarte fotografen - Jeg føler behov for å unnskylde til sikhene, Balpreet og alle andre jeg fornærmet da jeg la ut dette bildet. For å si det enkelt, så var det dumt av meg, sier fotografen som skriver bak kallenavnet «european_douchbag».

Unnskyldningen fra «european_douchbag» er omfattende, og du kan lese hele blant annet her. Det er en angrende synder som har innsett hvor dumt det var å legge ut dette bildet i "moro-avdelingen" på Reddit.

- Balpreet, jeg beklager at jeg er en trangsynt person. Du er en langt bedre person enn jeg er, står det blant annet.

Vedkommende hevder å ha lært noe av det også, etter å ha satt seg litt bedre inn i sikhismen.