Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La ut bilde av seg selv på nett få timer før hun ble funnet drept

«Puss på er», skrev den 13 år gamle svenske jenta. To naboer mistenkt for drap og medvirkning til drap.

KJENNER IKKE MOTIVET: Politiet vet fortsatt ikke hvorfor de to mistenkte brødrene skal ha drept den 13 år gamle jenta som ble funnet død i sitt eget hjem lørdag. Foto: Roger Vikström / Expressen
KJENNER IKKE MOTIVET: Politiet vet fortsatt ikke hvorfor de to mistenkte brødrene skal ha drept den 13 år gamle jenta som ble funnet død i sitt eget hjem lørdag. Foto: Roger Vikström / Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ved skolen til 13-åringen som ble funnet drept i sitt hjem i Täby lørdag hang flagget på halv stang i dag. To brødre på 31 og 28 år ble raskt pågrepet og mistenkt for drap og medvirkning til drap etter at jenta ble funnet.

Kun få timer før hun ble funnet drept la 13-åringen ut et bilde av seg selv på sosiale nettstedet Instagram, hvor hun skrev «puss på er», skriver svenske Aftonbladet

13-åringen beskrives av venner som glad og positiv. Hun var interessert i sang og teater og drømte om å bli fotograf.

- Det er et stort sjokk. Det er en uvirkelighetsfølelse som infinner seg. Samtidig går vi inn i en yrkesrolle og gjør alt vi kan for å støtte de elevene som er her, sier André Wallin, rektor ved Skarpängs skole hvor jenta gikk, til Expressen.

Motivet uvisst Politiet mener de vet hvordan jenta døde og hva som skal ha skjedd, men vil ikke gå ut med denne informasjonen på nåværende tidspunkt.

De to mennene skal ikke ha hatt noen annen relasjon til 13-åringen enn at de var naboer, og motivet bak drapet er fortsatt et mysterium for politiet.

Den eldste av brødrene, som er mistenkt for drap, hoppet eller kastet seg ut av et av vinduene i leiligheten enten rett før eller idet politiet ankom stedet. Han pådro seg alvorlige skader, og ble sendt til sykehus for behandling.

VAR NABOER: De to brødrene som er mistenkt for drap og medvirkning til drap skal ikke ha hatt noen annet relasjon til 13-åringen enn at de avr naboer. 
Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix
VAR NABOER: De to brødrene som er mistenkt for drap og medvirkning til drap skal ikke ha hatt noen annet relasjon til 13-åringen enn at de avr naboer. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix Vis mer

Ifølge Aftonbladet har 31-åringen gjort noen innrømmelser, men dette ønsker ikke politiet å kommentere. Hans 28 år gamle bror benekter skyld.

Kunstner Den eldste av brødrene, som er mistenkt for drap, er ifølge flere svenske medier en talentfull kunstner. Han skal ha en helt spesiell stil og har vunnet priser for kunsten.

- Han var et geni, sykt begavet og veldig snill. Jeg likte ham veldig godt, sier en av hans tidligere klassekamerater til Aftonbladet.

De siste årene har han verken hatt jobb eller inntekt, og han sosiale omgangskrets beskrives som begrenset.

- Han hadde litt vanskelig for å snakke med jenter og holdt seg helst til sin gruppe. Spurte en han om noe svarte han på engelsk, forteller en kvinne til Aftonbladet.

RASKT PÅGREPET: De to brødrene som nå er mistenkt ble pågrepet raskt etter at den 13 år gamle jenta ble funnet drept. Foto: Roger Vikström / Expressen
RASKT PÅGREPET: De to brødrene som nå er mistenkt ble pågrepet raskt etter at den 13 år gamle jenta ble funnet drept. Foto: Roger Vikström / Expressen Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media