Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- La ut detaljert terrorplan i bokmanus på nettet

Anders Behring Breivik skal i avhør sagt han har lagt ut 1500 sider på nettet med detaljerte opplysninger om hvordan han skulle gå til krig.

MANUS: I manuset er det lagt ved bilder, blant annet dette som tilsynelatende er manipulert. Faksimile
MANUS: I manuset er det lagt ved bilder, blant annet dette som tilsynelatende er manipulert. Faksimile Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En forfatter som kaller seg Andrew Berwick har lagt ut en bok på 1500 sider på nettet, fullt av krigserklæringer og islamofobe ytringer. Etter det Dagbladet erfarer er Andrew Berwick identisk med terrorsiktede Anders Behring Breivik (32), men dette er ikke offisielt bekreftet.

I boka forteller forfatteren hvordan han har alliert seg med flere europeere for å gå til forsvarskrig i Europa.

Politikilder bekrefter overfor TV 2 at Behring Breivik har vedgått å ha publisert materialet på Youtube og på nettet. Det er også en mengde opplysninger i materialet, som referanser til selskaper han har eid og drevet, som sannsynliggjør at 32-åringen er forfatteren. Han har også nevnt at han skrev en bok i et innlegg på Document.no.

Til slutt i boka er det flere bilder av Anders Behring Breivik, blant annet et tilsynelatende manipulert bilde av 32-åringen med et automatvåpen. Flere av bildene er også lagt ut på den terrorsiktedes Facebook-profil. Det er også bilder av ham i videoen.

Manuskripetet er skrevet av en som er svært god i engelsk og tyder på en stor operasjon som har vært nøye planlagt.

- Alle bruker kodenavn, mitt er Sigurd Korsfaren. Min mentor heter Rikard Løvehjerte, heter det i boka.

Detaljerte bombeoppskrifter I boka har han en detaljert journal over hva han har gjort de siste ukene, hvordan han fikk ideen og hvordan han har gått fram. Boka inneholder også noe som ser ut til å være oppskrift på en bombe.

- Forrige uke var jeg i hovedstaden, tilbrakte jeg masse tid med vennene mine, festet og deltok på ulike sosiale hendelser. Jeg visste at det ville være den siste sjansen på en veldig lang tid, jeg ville nyte samværet, skriver forfatteren.

Boka oppgis å være skrevet i 2011 i London.

  I dokumentet har han lagt ved bilder av seg selv. Han nevner også firmaet sitt E-commerce, som han oppgir på Facebooksiden sin. Han skriver at han er opptatt av dataspillet World of Wordcraft (Wow), som han også har oppgitt på Facebook, og Dagbladet har funnet hans profil på Wow-forumer på nettet.

Vil gå til krig
I boka forteller forfatteren hvorfor han vil gå til krig:

- Tiden for dialog er over. Vi ga fred en sjanse. Tiden er kommet for væpnet motstand. PCCTS, Knights Templar på vegne av de frie menneskene i Europa, erklærer herved forbyggende krig mot de kulturelle marxist/multikulturalistiske regimene i Vest-Europa. Vi anerkjenner at Europa teknisk har vært i borgerkrig siden 1999 da Europa og amerikanske kulturelle marxister/multikulturalister gjennom NATO erklærte angrep på de kristne serbiske styrkene og fratok dem retten til å stoppe islam i sitt fødeland.

Brukte 10 kredittkort I boka beskriver han hvordan han bestilte kunstgjødsel. Han forteller at han registrerte et jordbruksfirma slik at han fikk tillatelse. Han beskriver svært detaljert om hvordan man lager bomber av kunstgjødsel.

- Om de sjekket meg ville de se at firmaet mitt var knyttet til en gård som hadde 90 dekar land, skriver forfatteren.

Han forteller at han har brukt 10 kredittkort for å få råd til å kjøpe alt han trengte, og om hvordan han skal lure myndighetene.

- Coveret jeg bruker er testproduksjon av sukkerbeter. Jeg har laget en 10-siders «forretningsplan» for dette og jeg har gjort meg kjent med relatert terminologi. Jeg skal snart sette inn annonse i avisene for å få leid en gård. Så snart jeg får leid den skal jeg flytte alt mitt utstyr dit og starte fasen med å lage eksplosiver. Jeg vil forsrøke å ta kontakt med celle 8B og 8C sent i mars.

Han har også en liste over ting som gjenstår å kjøpe. Glock-pistolen står på innkjøpslisten hans fra 1. mars.