La ut dokumenter om Norges nye kampflybase ved en feil

- For noen som vil den enheten vondt, kan dette misbrukes.

MYE INFORMASJON: Sivile dokumenter om Ørland flystasjon lå tilgjengelig på en vidåpen, privat nettverksdisk. Noe av dette kan misbrukes, mener Luftfarstilsynet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
MYE INFORMASJON: Sivile dokumenter om Ørland flystasjon lå tilgjengelig på en vidåpen, privat nettverksdisk. Noe av dette kan misbrukes, mener Luftfarstilsynet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det vil medføre en fare for sikkerheten om dette kommer i hendene på personell med for nasjonen uheldige ideologier og intensjoner, sier en kilde høyt oppe i Cyberforsvaret.

Dagbladet har vist vedkommende en rekke dokumenter med detaljert informasjon om Ørland flystasjon, en av Luftforsvarets to hovedflystasjoner.

Dokumentene er sivile. De ble funnet på en vidåpen nettverksdisk hjemme hos en person med tilknytning til flyplassen. Vedkommende oppgir at han ikke visste at innholdet på serveren var eksponert for alle og enhver.

Mye informasjon Her fantes blant annet:

• Tekniske data for radarer• Informasjon om bremsevaier og styringssystemet som brukes til å heve og senke denne• Informasjon om flyplassbelysning og nødstrømskilder• Forholdsregler ved bombetrussel eller terror• Informasjon om militære øvingsområder

Ny kampflybase På Ørland opererer F16-jagerfly, redningshelikoptre og Natos overvåkingsfly, og flyplassen er også et alliert treningssenter. I juni i fjor vedtok Stortinget at Ørland skal være Norges framtidige kampflybase.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer