La ut egen sex på nettet

TROMSØ (Dagbladet): Samboerparet filmet sin egen sex og la det ut på Internett. Da kom politiet på døra og beslagla PC-en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to er mistenkte for ulovlig spredning av utuktig materiale, og dermed brudd på straffelovens paragraf 211. Bodø-politiet mener Gildeskål-parets hjemmeside er usømmelig.

- Saken er under etterforskning. Og vi har hjemmel til å ta beslag i utstyr som kan ha vært gjenstand for straffbare handlinger. Ut over dette har jeg ingen kommentarer, sier politijurist Reiel Heggedal ved Bodø politidistrikt.

- Den norske sensur-iveren er jo nærmest grenseløs. Vi er to mennesker som har helt normal sex med hverandre; det er det hele. Vi har sjøl valgt å spre det via Internett, ingen utnytter oss. Vi føler oss aldeles ikke som kriminelle. Politiet burde heller bruke tida på å etterforske virkelige alvorlige saker som voldskriminalitet. Når de går etter oss må de ikke klage på ressursmangel, sier Dan Tore Jørgensen til Dagbladet.

Hjemme i den vesle nordlandsbygda Gildeskål produserer han og samboer Ulrike det de sjøl hevder er uskyldig sexmoro. Via en server i Canada viser de fram sine mest private sider på nettet. Det koster minimun 10 dollar å se de to i fri utfoldelse.
- Dette er harmløst. De som tar anstøt av slikt, har et problem. Men det norske samfunnet preges av hykleri og dobbeltmoral, mener Jørgensen.

Paret har søkt juridisk bistand etter at politiet tok beslag i utstyret som brukes til driften av nettsidene.

SEX-SENSUR?</B> Dan Tore Jørgensen, Glideskåls svar på Larry Flint? Han og samboer Ulrike fikk trøbbel med Bodø-politiet da de la ut sin egen sengekos på Internett.