La ut egen sex på nettet

TROMSØ (Dagbladet): Samboerparet filmet sin egen sex og la det ut på Internett. Da kom politiet på døra og beslagla PC-en.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to er mistenkte for ulovlig spredning av utuktig materiale, og dermed brudd på straffelovens paragraf 211. Bodø-politiet mener Gildeskål-parets hjemmeside er usømmelig.

- Saken er under etterforskning. Og vi har hjemmel til å ta beslag i utstyr som kan ha vært gjenstand for straffbare handlinger. Ut over dette har jeg ingen kommentarer, sier politijurist Reiel Heggedal ved Bodø politidistrikt.

- Den norske sensur-iveren er jo nærmest grenseløs. Vi er to mennesker som har helt normal sex med hverandre; det er det hele. Vi har sjøl valgt å spre det via Internett, ingen utnytter oss. Vi føler oss aldeles ikke som kriminelle. Politiet burde heller bruke tida på å etterforske virkelige alvorlige saker som voldskriminalitet. Når de går etter oss må de ikke klage på ressursmangel, sier Dan Tore Jørgensen til Dagbladet.

Hjemme i den vesle nordlandsbygda Gildeskål produserer han og samboer Ulrike det de sjøl hevder er uskyldig sexmoro. Via en server i Canada viser de fram sine mest private sider på nettet. Det koster minimun 10 dollar å se de to i fri utfoldelse. - Dette er harmløst. De som tar anstøt av slikt, har et problem. Men det norske samfunnet preges av hykleri og dobbeltmoral, mener Jørgensen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer