Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

La ut på sin siste reise

Romfergen Discovery tok av torsdag kveld.

Ut i rommet:  Like før klokken 23.00 norsk tid tok romfergen Discovery av fra Cape Canaveral. Foto: Scanpix
Ut i rommet: Like før klokken 23.00 norsk tid tok romfergen Discovery av fra Cape Canaveral. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Romfergen Discovery la torsdag kveld ut på sin siste ferd til verdensrommet.

Oppskytningen skjedde fem minutter etter planlagt avgang klokken 22.50 og gikk tilsynelatende uten feil.

Oppskytningen skjedde etter måneder med forsinkelser. NASA forsøkte sist å sende opp romfergen 5 november, men måtte avbryte på grunn av en lekkasje i et ventilasjonsrør. Senere dukket det også opp et større urelatert problem med konstruksjonen i en av drivstofftankene skriver britiske Telegraph.

Romfergens oppdrag er å ta med et lagerrom til den internasjonale romstasjonen. Fergen har også med seg en platform hvor reservedeler til romstasjonen skal oppbevares, samt en robot.

Det er 39. og siste gang romfergen setter kurs mot verdensrommet. Romfergen er NASAS eldste, og to av dens søskenskip Challenger og Colombia ble dessverre blitt mistet i ulykker i 1986 og i 2003. Romfergene blir pensjonert som følger av høye kostnader på å holde dem operativ.

Planene er å sende Endeavour på sin siste ferd i april, mens Atlantis skal bli sendt opp en gang etter sommeren.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling